Baschet, Liga Naţională: înfrângere la Târgu Jiu şi play-off-ul e tot mai departe!

Baschet, Liga Naţională: înfrângere la Târgu Jiu şi play-off-ul e tot mai departe!

Echipa de baschet seniori a clubului nu a reuşit să depăşească momentul delicat prin care trece şi a pierdut, în această seară, cu 81-73 (18-16, 21-17, 21-21, 21-19) partida susţinută în deplasare cu CSM Târgu Jiu. Ca o consecinţă, şi calculele privind play-off-ul au devenit pur teoretice, astfel că obiectivul unei clasări cât mai bune – a se citi locul al 9-lea – rămâne singurul valabil pentru cele două etape şi… o restanţă rămase de disputat.

Partida cu gorjenii a fost din categoria celor în care adversarilor le iese cam totul, procentajele pe care gorjenii le-au avut la aruncări, toate de peste 50% (inclusiv 52% la „3 puncte”), vorbind de la sine, iar nouă, mult prea puţine pentru a putea câştiga pe terenul unei formaţii care arătase bine în ultimele runde, învingând-o inclusiv pe FC Argeş la ultima apariţie pe teren propriu.

Ca desfăşurare a jocului, s-a mers „cap la cap” până spre jumătatea sfertului secund, atunci când gazdele au reuşit o „evadare” de 6 puncte, de la 27-27 la 33-27, avantajul obţinut fiind menţinut atât la pauză (39-33), cât şi înainte de intrarea în ultima secvenţă a întâlnirii (60-54). Evident, ne-am fi dorit o revenire în ultimul sfert, însă acurateţea superioară a „pandurilor” în faza de atac a făcut ca diferenţa să urce la 10-12 puncte, iar tabela să se fixeze, la final, la un 81-73 care reduce spre 0 şansele la play-off.

Antrenorul Mihai Popa i-a folosit în această seară pe: Hammond (14 puncte, 2×3), Jordan (12), Popa Calotă (10), Milin (10), Sekulovic (8), B. Popa (7), Watson (5), Magdevski (3), Chiţu (2), Negoiţescu (2).

Săptămâna viitoare, CSM Petrolul Ploieşti are programate alte două partide oficiale, ambele extrem de dificile: marţi, la ora 20.00, la Piteşti, restanţa din etapa a 19-a cu FC Argeş, şi vineri, de la ora 18.00, în Sala „Olimpia”, confruntarea cu campioana U-BT Cluj Napoca.