Baschet, Liga Naţională: victoria, singura opţiune în Giuleşti!

Baschet, Liga Naţională: victoria, singura opţiune în Giuleşti!

Înfrângerea cu Dinamo trebuie lăsată rapid în spate de  echipa de baschet seniori a clubului, pentru că urmează, în această săptămână, două meciuri în care victoria este singura variantă pentru a mai putea face calcule legate de participarea în play-off. CSM Petrolul Ploieşti joacă mâine, de la ora 20.00, la Rapid şi sâmbătă, de la 18.30, la Târgu Jiu, cele mai accesibile partide din seria de 5 din acest final de sezon regulat, cel puţin prin prisma clasamentului la zi al Ligii Naţionale. Pentru că vor urma, săptămâna viitoare, confruntările cu FC Argeş Piteşti (12 aprilie, ora 20.00, în deplasare) şi U-BT Cluj-Napoca (15 aprilie probabil, pe teren propriu), iar, la finalul lunii, deplasarea de la Sibiu (29 aprilie).

Meciul de mâine, din Giuleşti, este restant din etapa a 17-a, el fiind programat iniţial la sfârşitul lunii ianuarie şi amânat atunci din cauza unor cazuri de infectare cu Covid-19 identificate în echipa noastră. Acum, chiar dacă am parcurs o perioadă cu probleme medicale, băieţii sunt, aproape toţi, într-o stare fizică bună, miza fiind recuperarea lor după efortul intens de duminică seară pentru ca săptămâna să se încheie cu cele două victorii care ne-ar da dreptul să mai sperăm la locul 8.

De partea cealaltă, Rapidul rămâne o echipă greu de „citit” în acest sezon: are doar 6 victorii, însă toate obţinute pe teren propriu, printre „victime” numărându-se Craiova, Sibiu, Steaua sau Oradea, şi vine după un meci incredibil, cu Galaţiul, pe care l-a câştigat cu 103-100 în ultima secundă revenind de la -17 şi bazându-se pe doar 8 jucători din cauza unei viroze ce i-a afectat lotul săptămâna trecută. Drept urmare, chiar dacă avem dublul victoriilor adversarilor, e clar că meciul nu va fi uşor şi va trebui să fim la nivel maxim pentru a câştiga şi a merge, apoi, la Târgu Jiu cu moral bun şi şanse nu doar matematice la play-off.

Partida de mâine seară va începe la ora 20.00 şi va fi transmisă de principalele canale de sport din ţară, precum şi de pagina de youtube a Federaţiei Române de Baschet.