Hipodromul Ploieşti: armăsarul Dolce Dorel a câştigat Premiul de Deschidere!

Hipodromul Ploieşti: armăsarul Dolce Dorel a câştigat Premiul de Deschidere!

Peste 500 de spectatori au ţinut să fie prezenţi, astăzi, în tribunele Complexului Hipodrom Ploieşti pentru a asista la prima reuniune hipică din 2022, semn că anii dificili parcurşi, cu restricţiile ştiute, dar şi pauza competiţională i-au făcut pe iubitorii turfului să le fie dor de curse.

Dedicată Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, cu ocazia zilei de naștere și a aniversării a 141 de ani de la proclamarea Regatului României, reuniunea de astăzi a propus cinci curse spectaculoase – patru de trap şi una de galop – care au plăcut publicului şi reprezintă un preview promiţător al stagiunii hipice 2022.

Principala cursă a zilei, Premiul de Deschidere, i-a revenit unuia dintre favoriţi, armăsarul Dolce Dorel condus de experimentatul Cristian Slate reuşind să se impună după o luptă strânsă pe ultima linie dreaptă cu iapa Madonna, ce l-a avut în sulky pe Tiberiu Nan. Festivitatea de premiere a fost oficiată de subprefectul Judeţului Prahova, Alexandru Vane, şi de Gabriela Rădulescu, directorul Filialei Prahova a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

În celelalte curse de trap ale zilei s-au impus iapa Otawa (Premiul Ager), armăsarul Incroyable de Bry (Premiul Accelerat) şi armăsarul Wicked from Heaven (Premiul Avion).

Reuniunea a fost închisă de unul dintre momentele apreciate de public, cursa de galop dotată cu Premiul ARAC Sprint şi organizată în parteneriat cu Federaţia Hipică Română, pe care un nou-venit pe Hipodromul Ploieşti, armăsarul Abinoux, a câştigat-o clar în faţa urmăritorilor Uthifa şi Shimal. Premierea jocheului câştigător, bulgarul Nurhay Zyulkyuf, a fost oficiată de viceprimarul Municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, şi de subprefectul Judeţului Prahova, Alexandru Vane.

Ca de obicei, pe tot parcursul reuniunii, cei mai mici dintre spectatori au avut prilejul să se plimbe gratuit cu poneiul Matilda.

Partenerii reuniunii de astăzi au fost Radio Prahova, Fapt Divers şi Federaţia Hipică Română.

Următoarea reuniune hipică va avea loc duminică, 10 aprilie 2022, şi va avea ca principal eveniment Premiul “Toma Socolescu”.

Rezultatele oficiale ale reuniunii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Galerie foto: