Baschet, Liga Naţională: victorie mare la Craiova, după o repriză secundă senzaţională!

Baschet, Liga Naţională: victorie mare la Craiova, după o repriză secundă senzaţională!

CSM Petrolul Ploieşti a făcut, în această seară, un pas important în lupta pentru play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin după ce a câştigat cu 90-83 (21-20, 19-33, 29-15, 21-15) meciul susţinut pe terenul uneia dintre echipele de top ale campionatului, SCM U Craiova!

A fost o victorie obţinută la capătul unei partide în care, parcă, în prima repriză ne-am adormit adversarii, lăsându-i să creadă că le va fi uşor să se impună după ce au condus cu 53-40 la pauză, pentru ca, la reluare, să le speculăm fiecare slăbiciune şi să nu le oferim, practic, nicio şansă pe minutele de final.

Meciul s-a desfăşurat în condiţii speciale pentru noi, Johnatan Jordan absentând din cauza unei probleme medicale, iar Christian Chiţu, uşor răcit, ieşind după nici două minute din meci şi lăsându-i locul extrem de tânărului Codruţ Dinu. Numai că proverbul “tot răul e spre bine” s-a aplicat perfect cel puţin în cazul jucătorului care a împlinit recent, pe 26 februarie, 15 ani, pentru că Dinu a făcut spectacol în prima jumătate a meciului: în aproape 19 minute petrecute pe parchet, Codruţ a fost cel mai eficient jucător ploieştean în prima repriză, reuşind să înscrie 11 puncte (1/2 la „2 puncte” şi 3/ 4 la „3 puncte”) şi să bifeze o recuperare defensivă pentru un indice al eficienţei de „+9”. Pentru Codruţ, aceasta a fost a 4-a apariţie în Liga Naţională după ce a mai jucat cu Rapid Bucureşti, CS SCM OHMA Timişoara şi CSM VSKC Miercurea Ciuc, de fiecare dată, însă, mai puţin de 3 minute şi fără a reuşi să înscrie vreun punct.

Aşa cum spuneam, oltenii au avut parte de o pauză relaxată la adăpostul unui avantaj de 13 puncte, însă repriza secundă avea să fie, parcă, un concurs între băieţii noştri “care contribuie mai mult la întoarcerea rezultatului”. Am înscris 50 de puncte în 20 de minute, toţi jucătorii utilizaţi, cu excepţia lui Chiţu, reuşind să marcheze cel puţin 6 puncte, efortul colectiv fiind de-a dreptul impresionant. În plus, defensiva a funcţionat excelent, e drept, şi în faţa unei echipe oltene care a tras mizerabil din spatele semicercului (5/32, pentru un procentaj de doar 15%) şi a pierdut inclusiv duelul recuperărilor (36-41)!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat: Hammond (19 puncte, 2×3), Milin (14), C. Dinu (11, 3×3), Magdevski (9), B. Popa (9, 3×3), Watson (8), Sekulovic (7, 1×3), Negoiţescu (7), Popa Calotă (6, 1×3) şi Chiţu. Sigur, pot fi făcute şi ale aprecieri individuale, Magdevski având şi 7 recuperări şi 8 pase decisive, Watson reuşind 11 recuperări, dintre care 6 ofensive, ori Milin venind cu toate cele 14 puncte după pauză, însă, aşa cum aminteam, cifrele vorbesc despre un efort colectiv remarcabil, în faţa unei formaţii care a pierdut acasă în acest campionat doar cu “U” Cluj, FC Argeş şi CSM Oradea.

Şi, apropo de Oradea, gruparea pregătită de Cristian Achim este următorul adversar al băieţilor noştri în Liga Naţională, meciul contând pentru etapa a 25-a fiind programat miercuri, 23 martie, la ora 17.00, în Sala Sporturilor Olimpia.

Sursa foto: facebook/SCMCraiova.ro