Vanessa Tolea şi Alexandru Petre, aur şi argint la Cupa Europeană de Judo de la Zagreb!

Vanessa Tolea şi Alexandru Petre, aur şi argint la Cupa Europeană de Judo de la Zagreb!

Cei doi reprezentanţi ai CSM-CFR-CSŞ Ploieşti care au participat în acest weekend la Cupa Europeană de Cadeţi de la Zagreb, Vanessa Tolea şi Alexandru Petre, vin acasă cu o medalie de aur şi una de argint, confirmând, astfel, forma bună arătată în ultima vreme, când au devenit şi campioni naţionali „U18”.

Vanessa a făcut spectacol la categoria „-52 kg”, reuşind să urce pe prima treaptă a podiumului după ce şi-a depăşit toate cele şase adversare întâlnite. Ea a trecut, pe rând, de Maria Skomersic (Croaţia), Marlene Schinwald (Austria), Igaz Laura (Ungaria), Ayse Naz Ozdemir (Turcia), Luciana Catană (România), în semifinală şi, în finală, de Maria Jesionek (Polonia)!

Un parcurs foarte bun a avut şi Alexandru Petre la categoria „+90 kg”, sportivul nostru reuşind să treacă de patru adversari până la finala cu canadianul John Messe A Bessong, pierdută la limită. Pentru a ajunge în ultimul act al categoriei „greilor”, Alexandru a trecut, pe rând, de Stefan Vukicevic (Bosnia Herţegovina), Janis Strazdins (Letonia), Nikoloz Zaalishvili (Georgia) şi, în semifinală, de Recep Ergin (Turcia).

La competiţia din Croaţia au participat 675 de sportivi ce au reprezentat 32 de ţări din Europa, Asia şi America.

Cei doi sportivi au rămas încă două zile la Zagreb, pentru a participa la un stagiu internaţional de pregătire. Ei sunt antrenaţi la club de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.

Galerie foto: