Patinaj viteză: locul al 4-lea la Cupa Mondială în proba Team Sprint Neo-Seniori!

Patinaj viteză: locul al 4-lea la Cupa Mondială în proba Team Sprint Neo-Seniori!

Aflaţi, de la începutul anului, într-un stagiu de pregătire la Inzell (Germania), patinatorii de la CSM Ploieşti şi-au mutat, de joi, 20 ianuarie, „cartierul general” la Innsbruck, pentru a participa la două competiţii internaţionale extrem de importante.

Prima a avut loc în weekend-ul care a trecut – Finala de Cupă Mondială pentru Juniori şi Neo-Seniori – la ea având drept de participare numai sportivii calificaţi şi care au obţinut puncte din Cupele Mondiale de la sfârşitul anului trecut.

Cel mai bun rezultat al elevilor lui Marius Băcilă a fost consemnat la Team Sprint Neo-Seniori, probă în care echipa României, avându-l în componenţă şi pe Eduard Niţu, a ocupat locul al 4-lea ratând medalia de bronz pentru câteva zecimi de secundă. Sportivul nostru i-a avut coechipieri pe Răzvan Militaru (CSU Cluj, fost sportiv al clubului nostru) şi Cosmin Nedelea (CSM Corona Braşov), de reţinut fiind că timpul realizat, 1.29.61 minute, reprezintă un nou Record Naţional de Seniori.

În cadrul Cupei Mondiale de Juniori, rezultatele sportivilor de la CSM Ploieşti au fost următoarele:

– Eduard Niţu – locul 15 la 500 metri şi locul 15 la 1000 metri;

– Adrian Fierar – locul 21 la 1500 metri şi locul 13 la 3000 metri;

– Sebastian Mihalache – locul 30 la 500 metri şi locul 33 la 1500 metri.

Diferenţa dintre rezultatele de la Innsbruck şi cele realizate în finalul anului trecut la Inzell este explicabilă prin faptul că pista din Austria este în aer liber şi, în plus, aproape pe toată durata competiţiei de sâmbătă şi duminică a nins neîncetat.

Sportivii vor rămâne şi în această săptămână la Innsbruck pentru a participa, în weekend, la Campionatul Mondial de Juniori.

Secţia de patinaj viteză a CSM Ploieşti activează în parteneriat cu CSM Sibiu.

Galerie foto: