CSM Petrolul Ploieşti, 89-81 cu BC CSU Sibiu şi lupta pentru play-off continuă!

CSM Petrolul Ploieşti, 89-81 cu BC CSU Sibiu şi lupta pentru play-off continuă!

Final de weekend de excepţie pentru iubitorii baschetului ploieştean, care au avut parte de o victorie mare obţinută de CSM Petrolul, în această seară, în Sala „Olimpia”, în faţa celor de la BC CSU Sibiu: 89-81 (28-15, 22-23, 26-24, 13-19)!

Cine a ales să urmărească partida nu a avut ce regreta, pentru că băieţii pregătiţi de Mihai Popa au făcut un meci mare în disputa cu una dintre echipele în formă ale Ligii Naţionale (5 victorii în ultimele 6 partide) şi, chiar dacă au fost mici emoţii pe final, când sibienii au venit la două posesii în spate, le-au oferit suporterilor un nou cadou frumos la început de an!

Primele trei sferturi ale meciului au fost aproape de perfecţiune în special în plan ofensiv, 76 de puncte marcate după 30 de minute fiind o performanţă remarcabilă în contextul în care am avut meciuri în care am ajuns la final în zona a 75 de puncte înscrise. S-a jucat, însă, cu nerv şi cu inspiraţie, în special prima secvenţă a întâlnirii fiind de… pus în ramă, cu cele 28 de puncte îndesate în coşul oaspeţilor din toate poziţiile!

Mai important, într-o rotaţie de zece jucători, băieţii au ţinut ritmul până în ultimele minute ale confruntării, atunci când, parcă speriaţi de şansa unei victorii atât de clare, n-au mai găsit soluţiile cele mai bune în atac. De la 82-65 cu aproape 7 minute înainte de final, s-a ajuns, în 5 minute, la 83-78, posesiile lungi aducând cu ele şi presiune în momentul aruncărilor, aceasta fiind, poate, principala explicaţie a revenirii sibiene. Mihai Popa a cerut time-out, defensiva s-a regrupat puţin, iar în atac am speculat faptul că eram deja în bonus şi am mai înscris 6 puncte până la final, dintre care 4 de la „libere”.

S-a terminat 89-81 şi reintrăm în „cărţile” pentru play-off, returul campionatului, care pentru noi debutează chiar miercuri, tot în „Olimpia”, anunţându-se extrem de încins în ceea ce priveşte lupta pentru primele opt poziţii ale clasamentului!

În această seară, pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat: Hammond (21 puncte, 2×3), Milin (15, 1×3), Chiţu (13, 3×3), Jordan (12, 1×3), Watson (8), Magdevski (7, 1×3), B. Popa (5, 1×3), Popa Calotă (5, 1×3), Negoiţescu (3, 1×3) şi Sekulovic.

Pentru al doilea meci consecutiv, CSM Petrolul Ploieşti a beneficiat de suportul susţinut al publicului, o galerie de circa 50 de fani organizându-se la Tribuna I a Sălii „Olimpia” pentru a-i susţine pe băieţii antrenaţi de Mihai Popa. Suporterii au trăit la cote înalte fiecare reuşită a favoriţilor, au suferit în ultimul sfert, când victoria părea în cumpănă, dar s-au descătuşat la final, cei mai tineri coborând pe parchet pentru a se fotografia şi a obţine autografe, principalii „vizaţi” fiind doi dintre jucătorii spectaculoşi ai echipei, americanii Deion Hammond şi Johnathan Jordan!

Ne revedem miercuri, începând cu ora 18.00, în Sala „Olimpia”, la meciul cu CSM Galaţi!

Galerie foto: