CSM Petrolul Ploieşti, eşec cu CSO Voluntari, după un nou meci cu suişuri şi coborâşuri: 75-89!

CSM Petrolul Ploieşti, eşec cu CSO Voluntari, după un nou meci cu suişuri şi coborâşuri: 75-89!

CSM Petrolul Ploieşti iese din dubla cu cele două echipe ce aveau o singură înfrângere în campionat, CSM Oradea şi CSO Voluntari, cu două eşecuri mult prea severe raportat la jocul prestat, elevii lui Mihai Popa cedând astăzi cu 89-75 (27-19, 17-23, 25-18, 20-15) în confruntarea din Sala „Olimpia”, cu deţinătoarea Cupei României.

S-a repetat, cumva istoria de la Oradea, atât prin prisma faptului că echipa a jucat bine în marea majoritate a timpului, punând continuu presiune pe adversari şi nelăsându-i să se desprindă decisiv decât spre final, cât şi din punctul de vedere al procentajului excelent reuşit de oponenţi la aruncările de „3 puncte”. Dacă orădenii încheiau meciul de săptămâna trecută cu 56%, de data aceasta, ilfovenii au avut… doar 48% (15/31) la şuturile de „afară”, multe dintre acestea venind în momentul în care scorul se strângea şi începeam să sperăm la un rezultat favorabil. Sigur, este vorba şi despre valoarea individuală a jucătorilor, dar poate şi despre un pic de neşansă, în condiţiile în care orice procentaj în preajma lui 40% este ok într-un meci de baschet.

Altfel, am plătit din nou pentru mici greşeli făcute în momente importante ale jocului – mingi „furate” de adversari ori atacuri confuze atunci când puteam veni la o posesie în spatele vizitatorilor -, dar am şi arătat un baschet de calitate bucăţi bune din meci, în faţa unei formaţii care vizează, cu siguranţă, podiumul campionatului în acest sezon şi, probabil, repetarea performanţei din Cupa României. Ar mai fi de menţionat că, la intrarea în minutul 39, scorul era 75-81 şi am avut atacul, dar s-a ratat şi au venit două „triple” alui lui Vasiliauskas şi Vlad Moldoveanu şi tabela s-a dus, la final, la un 75-89 ce dă impresia unei confruntări în care oaspeţii nu ne-au dat nicio şansă. C-aşa-i în baschet!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat în această seară: Hammond (23 puncte, 3×3), Sekulovic (16, 1×3), Jordan (14), Watson (8), Milin (6), Popa Calotă (6), Chiţu (2), Negoiţescu şi B. Popa.

În etapa a 12-a, ultima programată în acest an, echipa noastră va juca în deplasare cu CS Dinamo Bucureşti, meciul fiind programat duminică, 19 decembrie, de la ora 17.15.

 

Photo credit – Mihai Oprea

Galerie foto: