Am început bine, dar am pierdut ritmul: eşec şi cu SCM „U” Craiova, 77-96!

Am început bine, dar am pierdut ritmul: eşec şi cu SCM „U” Craiova, 77-96!

Întreruperea campionatului Ligii Naţionale pentru o acţiune a primei reprezentative vine la timp pentru echipa de baschet seniori a clubului, care a cedat în această seară, în Sala „Olimpia”, scor 77-96 (20-14, 17-34, 23-22, 17-26), în faţa celor de la SCM „U” Craiova. Oltenii porneau, oricum, cu prima şansă după debutul bun de sezon, ce i-a dus pe podiumul clasamentului, dar aşa cum Rapidul a reuşit să-i „păcălească” în urmă cu câteva etape, nu era chiar o surpriză o victorie a băieţilor noştri.

A contat, însă, extrem de mult din păcate, faptul că antrenorul Mihai Popa nu s-a putut baza astăzi pe Andrej Magdevski şi Matija Milin, absenţi din cauza unor probleme legate de viza de şedere în România, la care s-a adăugat – avea să se vadă pe parcursul jocului, în ciuda unui debut ce dădea speranţe – lipsa de omogenitate a lotului, soluţiile venite de pe bancă fiind sub nivelul aşteptat. Craiova a început prost, antrenorul Michalis Kakiouzis a făcut schimbări şi s-a văzut imediat pe tabelă, iar noi am pornit din nou foarte bine, am condus cu 12-3, 14-8 sau 20-14, dar când a fost nevoie de rotaţie, n-am putut rezista presiunii oaspeţilor. Am condus până la jumătatea sfertului secund, când am avut 33-32 în urma unei „triple” a lui Negoiţescu, după care totul s-a prăbuşit: Craiova s-a dus la 39-33 inclusiv pe fondul unor „turnovers” copilăreşti ale noastre şi, după un act secund încheiat 17-34, vizitatorii intrau la cabine cu un avantaj nesperat probabil, de 11 puncte: 37-48.

Sfertul al treilea a fost de uzură, diferenţa rămânând în „zona” celor 10 puncte, însă în debutul ultimei secvenţe au fost ceva motive de speranţă după ce Hammond a „legat” două aruncări de afară şi a făcut ca tabela să arate 70-75. Mai erau aproape 8 minute de joc şi se părea că totul este posibil, dar Craiova a arătat că are resurse şi energie şi s-a desprins din nou, de data aceasta decisiv, închizând tabela aproape de graniţa celor 100 de puncte: 77-96!

Pentru CSM Baschet Petrolul Ploieşti au evoluat în această seară: Hammond (26 puncte, 2×3), Sekulovic (16), Jordan (13, 1×3), Chiţu (10), Negoiţescu (5, 1×3), B. Popa (5), Watson (2), Popa-Calotă.

Urmează, din fericire, o pauză de două săptămâni, echipa noastră urmând să joace, în etapa a 10-a, în weekend-ul 4-5 decembrie, la CSM CSU Oradea

Photo credit – Mihai Oprea

Galerie foto: