Judoka Rareş Arsenie, medaliat cu aur la Turneul Internaţional „U18” de la Gyor!

Judoka Rareş Arsenie, medaliat cu aur la Turneul Internaţional „U18” de la Gyor!

Doi dintre sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, Rareş Arsenie şi Vanessa Tolea, au participat, în acest weekend, la un Turneu Internaţional de Juniori 2 – „U18” desfăşurat la Gyor (Ungaria), reuşind să obţină o medalie de aur şi un loc V.

Rareş Arsenie a ocupat locul I la categoria de greutate „90 kg” după ce a trecut, pe rând, de Niklas Weitzbauer (Austria), Akos Horvath (Ungaria), Kenderesi Peter (Ungaria), în semifinală, şi de compatriotul nostru, Alexandru Sibişan, în finală.

Vanessa Tolea, care este vicecampioană europeană la „48 kg”, a participat de data aceasta la „52 kg” şi s-a clasat a V-a după următorul parcurs: victorie cu Volner Fanni (Ungaria), înfrângere în semifinală în faţa austriecei Carina Klaus-Sternwieser, apoi din nou înfrângere, în lupta pentru medalia de bronz, în faţa sportivei Mamira Luca (Ungaria).

La competiţia din Ungaria au participat 146 de sportivi din şase ţări: Austria, Elveţia, Slovacia, Suedia, Ungaria şi România. După turneu, sportivii prezenţi iau parte, tot la Gyor, la un stagiu internaţional de pregătire.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator) şi Mihai Trandafirescu.