CSM Baschet Petrolul Ploieşti este noul nume al echipei de seniori a orașului!

CSM Baschet Petrolul Ploieşti este noul nume al echipei de seniori a orașului!

Începând din această săptămână, echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti va participa în Liga Naţională sub titulatura CSM Baschet Petrolul Ploieşti, pas ce a devenit posibil după ce noua denumire a fost prevăzută în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al clubului, aprobat recent de Consiliul Local Ploieşti, iar schimbarea a fost transmisă Federaţiei Române de Baschet.

Astfel, conform Art. 22 (2) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, aprobat prin Hotărârea nr. 415/28.10.2021 a Consiliului Local Ploieşti, „Echipa de baschet masculin seniori va activa în campionatele organizate de Federaţia Română de Baschet sub denumirea CSM Baschet Petrolul Ploieşti”. Totodată, CSM Ploieşti a făcut demersurile necesare la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru înregistrarea mărcii în cauză – CSM Baschet Petrolul Ploieşti – procedura fiind în acest moment în derulare.

Promovată în vară în Liga Naţională, CSM Baschet Petrolul Ploieşti ocupă în acest moment locul al 5-lea al clasamentului, cu un bilanţ de patru victorii şi trei înfrângeri după şapte etape disputate.

”Hai, Petrolul!”, este mesajul primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici, pentru baschetbaliștii ploieșteni care astăzi întâlnesc pe Steaua, la București.

Acesta a mai declarat: ”Este un demers pe care am decis să îl facem pentru că performanţa sportivă în Ploieşti trebuie asociată cu numele Petrolul. Echipa de baschet a reuşit, în vară, să facă pasul spre Liga Naţională, competiţie în care are, până acum, evoluţii şi rezultate apreciate pentru o nou-promovată, peste 50% dintre jucători fiind de origine ploieșteni. Prin schimbarea numelui ne dorim să fie mai aproape de inimile iubitorilor de sport din oraş, pentru care ştim că Petrolul înseamnă foarte mult.

Suntem siguri că, după modelul marilor cluburi ale Europei, care în afară de fotbal sunt reprezentate și la alte sporturi, toate activând sub același brand, echipa de baschet Petrolul Ploiești, participantă în Liga Naţională, va ocupa imediat un loc important în inimile suporterilor și ne va uni mai mult pe toți cei cărora ne curge prin vene sânge petrolist. Mai mult, tinerii care practică baschetul la nivelul orașului Ploiești vor fi mult mai motivați de acum să facă pasul către marea performanță.”