Echipa de baschet seniori, eşec cu Athletic Constanţa după o primă repriză de coşmar: 71-76!

Echipa de baschet seniori, eşec cu Athletic Constanţa după o primă repriză de coşmar: 71-76!

Meci ratat, în această seară, pentru echipa de baschet seniori a clubului, care a pierdut cu 76-71 (18-14, 24-10, 16-27, 18-20) partida susţinută în Sala Sporturilor Olimpia în compania celor de la Athletic Neptun Constanţa. O echipă care nu a venit cu mari surprize, dar a prestat jocul pe care antrenorul echipei noastre, Mihai Popa, îl anticipa de altfel – agresiv, energic şi bun din punct de vedere colectiv – şi a reuşit, profitând şi de o primă repriză confuză a ploieştenilor, dar şi de inspiraţia unor jucători pe final de meci, să câştige la o diferenţă de cinci puncte.

Primele 20 de minute au fost de dat uitării pentru băieţii noştri, care, exceptând debutul jocului, ce le-a fost favorabil, tabela indicând 7-2 şi 9-4, au părut total dezorientaţi. Dacă acţiunile de atac au fost, în marea lor majoritate, contracarate uşor de adversari, iar atunci când s-a ajuns în situaţie de şut coşul a părut prea mic, în schimb, defensiva a cedat uşor, fiind taxată, e drept, cu o precizie pe care constănţenii nu o vor mai arăta prea des în acest sezon, aproape la fiecare fază de atac a vizitatorilor.

La pauză, partea bună a lucrurilor a fost că mai rău decât în prima repriză nu se putea juca, iar asta s-a văzut în sfertul a 3-lea, în care echipa a crescut în mod evident nivelul de agresivitate în ambele faze ale jocului, a marcat mai mult decât în primele 20 de minute şi revenirea nu a mai părut „misiune imposibilă”, cum lăsa impresia la un moment dat. De altfel, cu 4 minute înainte de final, CSM Ploieşti trecuse în faţă, 66-63, după două coşuri marcate de ultimul sosit, Mihailo Sekulovic, iar Constanţa părea să nu găsească ieşirea din tunel. A avut, însă, în Vlad Corpodean un jucător extrem de inspirat în această seară, care a contribuit cu 24 de puncte, dintre care 6 „triple”, două dintre acestea venind exact în momentele în care oaspeţii păreau să nu mai aibă soluţii. În ultimul minut s-a intrat cu vizitatorii conducând cu 72-68, dar cele două time-out-uri cerute de Mihai Popa pentru a pregăti ultimele atacuri nu au avut efectul scontat şi tabela s-a oprit, la final, la un 71-76 greu de anticipat înaintea disputei.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat în această seară: Hammond (16 puncte, 4×3), Magdevski (12, 2×3), E. Watson (11), Negoiţescu (11, 3×3), Milin (11), Sekulovic (6), Chiţu (3, 1×3), Popa-Calotă (1), B. Popa şi C. Dinu.

În etapa a 8-a, echipa noastră se va deplasa în Capitală pentru partida cu CSA Steaua Bucureşti, meciul fiind programat luni, 15 noiembrie, la ora 19.45.

Photo credit – Mihai Oprea

Galerie foto: