Misiune imposibilă pe Bega: SC CSM OHMA Timişoara – CSM Ploieşti 95-72!

Misiune imposibilă pe Bega: SC CSM OHMA Timişoara – CSM Ploieşti 95-72!

Echipa de baschet masculin se întoarce învinsă de la Timişoara, după un meci în care a avut totul împotrivă, scorul final, 95-72 (28-10, 23-15, 22-19, 22-28), fiind elocvent în acest sens. La capătul unei săptămâni agitate din punct de vedere al pregătirii şi având în faţă o formaţie experimentată şi în formă, era evident că pornim cu şansa a doua. După câteva minute din meci, ne-am lămurit că avem… şansa a treia, primul atac al formaţiei noastre, în urma căruia Hammond a reuşit un „coş cu fault”, fiind văzut de „celebrul” arbitru Octavian Goina drept un simplu fault cu repunere de sub panou. A fost semn clar că va urma o manieră ciudată de arbitraj, mai experimentaţii „cavaleri” Laurenţiu Grigoraş şi Dragoş Nicolae încadrându-se, şi ei, în acelaşi stil: sub panoul nostru s-a arbitrat baschet, sub cel al gazdelor, rugby!

O asemenea situaţie, ce a contribuit la desprinderea rapidă a gazdelor – o formaţie care şi-a văzut de joc şi şi-a făcut treaba, profitând din plin de micile avantaje primite dar şi de ziua bună prinsă în plan ofensiv – nu avea cum să nu irite, primul care a cedat fiind tehnicianul echipei noastre, Mihai Popa, altfel un tip extrem de calm şi echilibrat. Sancţionat cu „tehnic” de doi arbitri diferiţi pentru proteste la aceeaşi fază (!!!), antrenorul a fost descalificat şi, implicit, eliminat de pe bancă atunci când mai erau câteva secunde din primul sfert. Tabela indica deja 28-10 pentru gazde, „de vină” fiind şi procentajul excelent reuşit de bănăţeni la aruncările de „afară”, unul de peste 50% în acel moment. Jocul a curs de aceeaşi manieră până spre pauză, cea mai mare diferenţă consemnată fiind de 33 de puncte, 51-18, în minutul 17, însă ultimele secvenţe ale sfertului secund au adus o uşoară revenire a băieţilor noştri: 51-25.

Repriza secundă a fost… normală din toate punctele de vedere, aşa că fiecare echipă şi-a repetat schemele ca într-un amical, scorul eliminând agresivitatea apărărilor. Rămas „principal”, managerul secţiei, Ionuţ Ivan, a căutat să facă o rotaţie echilibrată şi, în contextul dat, să le ofere mai multe minute şi jucătorilor care au evoluat mai puţin în primele runde: Octavian Popa-Calotă şi Bogdan Popa au jucat puţin peste 16 minute fiecare, adunând 18 puncte marcate, cei doi puşti de 14 ani, George Angelian şi Codruţ Dinu, au prins 5, respectiv aproape 3 minute pe parchet, iar Robert Pătraru, care va împlini 15 ani în decembrie, a debutat frumos, reuşind să înscrie un coş de „3 puncte”, ultimul al confruntării!

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: Hammond (17 puncte), Magdevski (13, 1×3), Watson (10), Popa-Calotă (10, 2×3), B. Popa (8), Chiţu (6), Milin (5), R. Pătraru (3, 1×3), Negoiţescu, G. Angelian şi C. Dinu.

În etapa a 7-a, băieţii noştri vor juca, sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor Olimpia, cu ABC Athletic Neptun Constanţa.

Sursa foto: https://www.facebook.com/baschetscmtimisoara

Galerie foto: