Specialiştii prelungirilor: echipa de baschet seniori câştigă în „overtime” (şi) la Focşani!

Specialiştii prelungirilor: echipa de baschet seniori câştigă în „overtime” (şi) la Focşani!

Echipa de baschet seniori a clubului s-a specializat în victorii obţinute în prelungiri, băieţii pregătiţi de Mihai Popa reuşind, în această după-amiază, să realizeze al doilea succes consecutiv în deplasare în overtime: 86-84 (16-23, 18-13, 22-22, 20-18, 10-8) la CSM Focşani!

Cu siguranţă, n-a fost meciul dorit de staff-ul tehnic al echipei noastre, pentru că am trăit (prea) periculos în faţa unui adversar inferior, una peste alta, şi pe terenul căruia se putea câştiga mai uşor dacă randamentul băieţilor era mai apropiat de cel obişnuit.

Semnele proaste s-au văzut încă din debut, primul sfert fiind cedat cu 23-16 după zece minute fără vlagă în apărare, context în care, având şi o precizie bună la aruncările de afară, gazdele au luat un avans ce le-a dat încredere. Soluţiile găsite pe bancă şi siguranţa lui Chiţu din spatele liniei de la „3 puncte” (3/3 încă din prima parte) ne-au readus în meci, iar 36-34 la pauză a fost un scor rezonabil raportat la ce se jucase până atunci.

Repriza secundă a debutat însă la fel de prost, Focşaniul desprinzându-se la 12 puncte (48-36, 50-38), dar un „run” de 9-0 al echipei noastre, orchestrat de Vaughn (5 puncte) şi Milin (4), a dus tabela la 50-47 şi a forţat un time-out al gazdelor. Cursa de urmărire a continuat, dar înaintea ultimei secvenţe a meciului încă erau două puncte în favoarea amfitrionilor (58-56) şi jocul rămânea deschis oricărei variante.

Am început mai bine sfertul 4 şi am preluat pentru a doua oară conducerea în meci (o mai făcusem în debut, 2-0 după primul atac al partidei) atunci când mai erau aproape 8 minute din confruntare: 62-61 după un coş al lui Matija Milin. La 64-61 pentru noi, a venit un nou timp de odihnă solicitat de banca Focşaniului, iar până la final a urmat un joc al nervilor şi al (ne)inspiraţiei din afara semicercului. Chatman şi Baker au întors pentru gazde de la 67-70 la 73-70, Negoiţescu a înscris şi el de afară şi ne-a readus în avantaj, 76-73 cu 50 de secunde rămase din meci, iar jocul curgea în favoarea noastră. Pustahvar a „împărţit” două libere pentru 76-74, apoi am repus greşit de sub propriul panou cu 24 de secunde rămase din meci şi am trăit periculos: acelaşi Pustahvar a ajuns la linia de fault dar a ratat ambele şuturi, recuperarea le-a aparţinut localnicilor, iar Chatman a înscris de la distanţă, din fericire călcând linia de la „3 puncte”, astfel că tabela indica 76-76 cu 12 secunde rămase din meci. Vaughn a condus ultimul atac, ce ne putea aduce victoria, dar a ratat aruncarea de „2 puncte” pe care a încercat-o, iar partida s-a dus în prelungiri. La fel ca la Galaţi, unde era 69-69 după cele 40 de minute regulamentare.

Prelungirile au avut, şi ele, povestea lor, pentru că am condus 79-76, ne-am văzut, apoi, în deficit de 3 puncte, 81-84, dar am revenit în ultimele două minute şi am dus tabela la 86-84 în favoarea noastră. Meciul nu s-a încheiat însă fără a trece prin alte emoţii, cu Pustahvar ratând un şut de „3 puncte” în ultimele secunde şi Hammond reuşind recuperarea ce a pus capăt partidei.

Pentru CSM Ploieşti au jucat în această după-amiază: Watson (17 puncte), Vaughn (16), Chiţu (13, 3×3), Hammond (11, 1×3), Milin (10, Magdevski (8), Negoiţescu (8, 2×3), Popa Calotă (3, 1×3) şi B. Popa.

Cu 4 victorii şi o singură înfrângere în acest sezon, CSM Ploieşti ocupă în acest moment primul loc al clasamentului provizoriu al Ligii Naţionale de Baschet Masculin, iar în runda următoare va juca, vineri, 29 octombrie, de la ora 18.00, la CS SCM OHMA Timişoara.

Sursa foto: facebook/ClubuldeBaschetCSM2007LPSFocsani

Galerie foto: