Box: Iulian Dumitrescu, încă un pas spre medalii la „europenele” de la Budva!

Box: Iulian Dumitrescu, încă un pas spre medalii la „europenele” de la Budva!

Dacă majoritatea sportivilor care reprezintă România la Campionatele Europene de Tineret de la Budva (Muntenegru) nici nu a apucat să debuteze în competiţie, în schimb, unul dintre boxerii de la CSM Ploieşti prezenţi la turneul, Iulian Dumitrescu, a reuşit astăzi a doua victorie şi este la un pas de medalii!

Sportivul pregătit la club de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea a câştigat, astăzi, în „optimi”, în faţa turcului Tuysuz Tunahan la capătul unei partide pe care a controlat-o chiar mai autoritar decât pe cea de ieri, cu ungurul Simon, decizia arbitrilor fiind similară: 5-0.

În sferturile de finală ale Campionatelor Europene de Tineret de la Budva, Dumitrescu va boxa cu ucraineanul Oleksander Balabin, o victorie asigurându-i o medalie la întrecerea continentală!

Ceilalţi doi reprezentanţi ai CSM Ploieşti la Budva vor boxa abia săptămâna viitoare: Marian Ghinoiu va lupta, luni, în optimile de finală ale categoriei „54 kg”, cu belorusul Uladzislau Smalouski, iar Livia Maria Botică va boxa marţi, 19 octombrie, cu poloneza Maria Pepek, în sferturile de finală ale întrecerii feminine. La categoria de greutate „81 kg” s-au înscris în competiţie cinci sportive, eleva lui Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea urmând să fie implicată în singura partidă din „sferturi”, celelalte trei sportive având şansa de a accede direct în semifinale.