Iulian Dumitrescu s-a calificat în „optimile” Campionatelor Europene de Tineret de la Budva!

Iulian Dumitrescu s-a calificat în „optimile” Campionatelor Europene de Tineret de la Budva!

Boxerul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Iulian Dumitrescu, a adus, astăzi, prima victorie a României la Campionatele Europene de Tineret de la Budva (Muntenegru), după ce a trecut clar, decizie 5-0, de ungurul Marko Simon, în limitele categoriei „75 kg”. Sportivul pregătit la club de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea a făcut un meci bun şi nu i-a dat nicio şansă adversarului, controlând centrul ringului în majoritatea timpului şi bombardându-l pe reprezentantul Ungariei cu lovituri variate.

„Nu s-a pus în niciun moment problema învingătorului, pentru că Iulian a controlat clar toate reprizele, doar în a doua având scurte momente în care a greşit că s-a dus prea mult peste adversar şi a fost surprins de câteva lovituri. E o victorie importantă atât pentru delegaţia noastră, el fiind singurul român care a boxat astăzi, cât şi pentru el, încrederea în perspectiva optimilor fiind la cote înalte acum”, ne-a declarat coordonatorul secţiei de box a CSM Ploieşti, Titi Tudor.

În optimile de finală ale competiţiei, Dumitrescu va boxa cu turcul Tuysuz Tunahan, unul dintre cei zece norocoşi ai tragerii la sorţi, care au avut „liber” în „16”-imi.

Ceilalţi doi reprezentanţi ai CSM Ploieşti la Budva vor boxa abia săptămâna viitoare: Marian Ghinoiu va lupta, luni, în optimile de finală ale categoriei „54 kg”, cu belorusul Uladzislau Smalouski, iar Livia Maria Botică va boxa marţi, 19 octombrie, cu poloneza Maria Pepek, în sferturile de finală ale întrecerii feminine. La categoria de greutate „81 kg” s-au înscris în competiţie cinci sportive, eleva lui Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea urmând să fie implicată în singura partidă din „sferturi”, celelalte trei sportive având şansa de a accede direct în semifinale.