Liga Naţională de Baschet Masculin: primul examen în Sala „Olimpia” e cu Rapid Bucureşti!

Liga Naţională de Baschet Masculin: primul examen în Sala „Olimpia” e cu Rapid Bucureşti!

Debutul reuşit în Liga Naţională de Baschet Masculin, concretizat în victoria obţinută sâmbătă la Galaţi, scor 80-78, îi face pe băieţii pregătiţi de Mihai Popa să aştepte cu optimism şi nerăbdare primul meci de campionat de pe teren propriu, cu Rapid Bucureşti. Programată mâine seară, începând cu ora 19.00, în Sala Sporturilor Olimpia, confruntarea echipelor care promovau împreună, în această vară, în primul eşalon, la capătul unui Turneu Final desfăşurat la Ploieşti, găseşte cele două formaţii într-un moment favorabil, giuleştenii reuşind,  şi ei, să câştige în prima rundă, în sala proprie, în faţa celor de la CSM Focşani, scor 84-77, după un incredibil 26-7 în ultimul sfert.

„Suntem încrezători, avem un moral bun după succesul de la Galaţi şi este bine că din punct de vedere defensiv am crescut intensitatea, reuşind ca, de la meci la meci, să reglăm anumite aspecte ale jocului. Întâlnim o echipă a Rapidului care în prima etapă a înregistrat o victorie în faţa Focşaniului, o echipă bună, cu jucători talentaţi, care ne poate pune probleme, fiind, şi ea, mult schimbată faţă de momentul promovării. În ceea ce ne priveşte, ne-am pregătit în condiţii normale, sperăm să ne putem baza mai mult şi pe Matija Milin, care a avut probleme medicale înaintea jocului de la Galaţi şi nu a fost la capacitate maximă, şi ne dorim să le putem oferi fanilor prima victorie a sezonului în Sala Sporturilor Olimpia”, ne-a declarat managerul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan.

Accesul publicului este gratuit, în limita a 50% din capacitatea sălii, şi, conform ultimelor reglementări, este permis numai persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare ori persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Testele NU SUNT VALABILE.

Totodată, în sală este obligatorie putarea măştii de protecţie, iar spectatorii au obligaţia să păstreze între ei o distanţă de minim un metru.

Continuăm fără Andrei Ene

Unul dintre oamenii care au contribuit decisiv la promovarea echipei în Liga Naţională, Andrei Ene, a luat decizia de a renunţa, cel puţin pentru moment, la activitatea competiţională, urmând să-şi dedice mai mult timp antrenoratului, zonă în care a făcut, de ceva timp, primii paşi. În vârstă de 26 de ani, el a fost în lotul echipei la primele trei meciuri oficiale din acest sezon, „dubla” din Cupa României şi jocul de campionat de la Galaţi, dar nu a bifat niciun minut de joc. Invocând şi probleme personale, naveta Bucureşti – Ploieşti fiind destul de dificilă în condiţiile în care se fac şi două antrenamente pe zi, Andrei Ene s-a despărţit, ieri, de băieţi, promiţându-le, totodată, că le va fi alături, din tribună, ori de câte ori va putea.

Mulţumim, Andrei, pentru tot ce ai făcut pentru echipa de baschet a CSM Ploieşti!