Baschet masculin: debutăm cu victorie la Galaţi, după un meci nebun!

Baschet masculin: debutăm cu victorie la Galaţi, după un meci nebun!

CSM Ploieşti a jucat în thriller-ul primei etape a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, reuşind să câştige meciul nebun de la Galaţi, din această seară, după o repriză de prelungiri: 80-78 (14-16, 15-22, 17-13, 23-18, 11-9).

Fără să fi fost o partidă de o calitate deosebită, ba, din contră, una marcată de multe turnover-uri şi procentaje modeste la unele capitole, confruntarea de la malul Dunării a compensat prin dramatism, oferind momente… nerecomandate cardiacilor atât în finalul celor 40 de minute regulamentare, cât şi în ultimele secunde ale prelungirilor.

Meciul s-a încins, practic, în ultimul sfert, pentru că, până atunci, Galaţiul a părut în control în special din momentul în care a întors de la 20-23 la 32-23 şi a păstrat, apoi, un avans ce părea liniştitor. Cu aproape 9 minute înainte de final, gazdele conduceau cu 7 puncte, 54-47, însă a urmat un come-back al băieţilor noştri ce ne-a adus în avantaj, 61-59, după un „parţial” de 14-5! Cele două formaţii au alternat la conducere până la final, iar ultimele secunde au fost incredibile: la 66-66, Watson i-a pus un capac lui Brewton (a avut nu mai puţin de 5 în meci!), dar Sturanovic a făcut 68-66. Apoi, Vaughn a împărţit două libere, pentru 68-67 (39:53), iar după time-out-ul Galaţiului, a urmat un fault rapid la Masters, care a ratat, şi el, una dintre libere, tabela indicând 69-67 cu 5 secunde înainte de final. Aveam ultimul atac, foarte scurt însă, dar Hammond a reuşit o pătrundere încheiată cu coş şi fault, când tabela arăta că au mai rămas din meci 5 zecimi de secundă! Era 69-69 şi „D” avea victoria în mână, dar a ratat aruncarea de la linia de fault şi s-a intrat în prelungiri!

Cele 5 minute suplimentare n-au început prea bine pentru noi, Galaţiul desprinzându-se la 76-72 şi, cu 78 de secunde înainte de final, la 78-74. Nu era totul pierdut, mai ales că Hammond nu s-a împăcat cu ideea că putea decide meciul în ultima secundă şi a venit cu o „triplă” şi un coş pe contraatac pentru 78-79, forţându-l pe Florin Nini să ceară time-out cu 59 de secunde rămase din meci! Atacul gazdelor a dus mingea sub panou la Sturanovic, căruia Negoiţescu i-a „stins lumina” cu un capac ca la carte, după care a urmat un fault la Chiţu, făcut de Masters în disperare de cauză. Tânărul nostru jucător a înscris doar o „liberă”, iar amfitrionii au avut la dispoziţie un ultim atac, de 21 de secunde, pentru a schimba soarta partidei. Apărarea ploieşteană a funcţionat, însă, perfect şi singura opţiune a gălăţenilor a fost o aruncare de la mare distanţă încercată de Vlad în ultima secundă, mingea lovind doar inelul pentru a declanşa bucuria în tabăra noastră!

Antrenorul Mihai Popa i-a folosit în această seară pe: D. Hammond (22 puncte, 2×3), Vaughn (20, 2×3), Chiţu (14, 3×3), Watson (9), Negoiţescu (7, 1×3), Popa Calotă (4), Magdevski (2) şi B. Popa (2).

Băieţii noştri nu au prea mult timp la dispoziţie pentru a sărbători victoria spectaculoasă de la Galaţi, pentru că, miercuri, de la ora 19.00, urmează meciul din runda a 2-a a Ligii Naţionale, din Sala „Olimpia”, cu Rapid Bucureşti!