Sibiul merge mai departe în cupă, noi ne pregătim de debutul în campionat, de la Galaţi!

Sibiul merge mai departe în cupă, noi ne pregătim de debutul în campionat, de la Galaţi!

Returul optimilor de finală ale Cupei României a fost mai dificil pentru baschetbaliştii noştri decât prima manşă, în contextul în care sibienii au înţeles că formaţia pregătită de Mihai Popa este o „nucă” mai tare decât aveau impresia după amicalul disputat în cadrul turneului de la Piteşti.

Trupa lui Dan Fleşeriu s-a mobilizat mai bine decât în tur şi a ştiut că trebuie să impună ritmul, astfel că, după ce am condus cu 6-2 sau 14-11, oaspeţii au trecut în faţă şi n-au mai cedat conducerea decât pentru un singur moment, la 21-20 pentru noi. Şi, cu 0/8 la „3 puncte” după prima repriză, era greu ca scorul să fie altfel decât în favoarea oaspeţilor, care adăugaseră alte 6 puncte (37-31) la avantajul cu care veniseră după manşa tur.

Repriza secundă a fost la fel de anevoioasă pentru noi, mai ales din cauză că Sibiu a executat mai bine schemele ofensive şi a avut doi jucători „în mână” la aruncările din afara semicercului, Fitzner încheind partida cu un procentaj de 75% (3/4), iar Tamulis… doar cu 50% (4/8). Aşa stând lucrurile, în ciuda time-out-urilor cerute de Mihai Popa şi a încercărilor de a schimba ceva, ecartul de pe tabelă s-a menţinut în zona a zece puncte în favoarea oaspeţilor, ajungând la 15 într-un final care nu mai conta, din perspectiva mizei dublei confruntări.

În faţa a circa 300 de spectatori, pentru CSM Ploieşti au jucat în această seară: B. Popa (19 puncte, 3×3), Vaughn (12), Magdevski (10, Watson (8), Hammond (5), Chiţu (5), Negoiţescu (4), Milin (2), Popa Calotă şi G. Angelian.

Pentru băieţii noştri urmează, sâmbătă, debutul în noul sezon al Ligii Naţionale de Baschet, deplasarea de la Galaţi anunţându-se cu atât mai dificilă cu cât formaţia antrenată de Florin Nini a produs surpriza „optimilor” Cupei României, reuşind să o elimine pe FC Argeş Piteşti după 75-77 în tur şi 83-80 în retur, la capătul unei reprize de prelungiri, cu menţiunea că ambele partide au avut loc în Trivale!

Galerie foto: