Hipodromul Ploieşti: iapa Storm Athena s-a impus în Premiul Jockey Club!

Hipodromul Ploieşti: iapa Storm Athena s-a impus în Premiul Jockey Club!

Hipodromul Ploieşti a găzduit, în această dimineaţă o reuniune hipică având ca principal eveniment cursa de galop dotată cu Premiul Jockey Club şi organizată de CSM Ploieşti în parteneriat cu Jockey Club Român.

Întrecerea cailor din rasa Pur Sânge Englez a fost extrem de spectaculoasă, oferind un final pe muchie de cuţit, în care iapa Storm Athena, condusă de bulgarul Valentin Atanasov, a reuşit să se impună după un sprint irezistibil pe ultima linie dreaptă în disputa cu Lively Lydia.

Reuniunea a avut în program şi trei curse hipice demonstrative, dotate cu Premiul EcoElectric şi EcoElectric – Tineret. Dacă Premiul EcoElectric – Tineret a avut o singură manşă şi a fost câştigat de armăsarul Incroyable de Bry, condus de Marga Niţă, în schimb, Premiul EcoElectric a avut două hit-uri, caii clasaţi primind puncte pentru a se face, la final, clasamentul general. Cele două serii au avut podium identic, fiind câştigate de favoritul General de Bry, urmat de Kaiak şi Paxton, aşa că la fel a arătat şi ierarhia finală a Premiului EcoElectric.

Spectatorii au avut parte şi de un moment artistic deosebit, talentata Daria Ştefan, elevă la secţia de jazz-muzică uşoară a Colegiului Naţional de Muzică „Dinu Lipatti”, susţinând, în cele trei reprize dintre curse, recitalul intitulat „A Taste of Jazz”. Totodată, cei mai mici dintre spectatori s-au plimbat gratuit cu poneiul Matilda şi iapa Mokka.

Galerie foto: