Baschet seniori: test pierdut cu CSO Voluntari, 75-87, dar viitorul e promiţător!

Baschet seniori: test pierdut cu CSO Voluntari, 75-87, dar viitorul e promiţător!

La primul meci amical al perioadei de pregătire, noua echipă de baschet seniori a CSM Ploieşti conturată în această vară s-a descurcat onorabil în faţa deţinătoarei Cupei României, CSO Voluntari, cedând, în această seară, cu 75-87 (19-17, 15-24, 16-26, 25-20) în Sala Sporturilor Olimpia. Având în faţă o echipă mai experimentată şi mai avansată din punct de vedere al pregătirii (inclusiv două meciuri de verificare disputate, ambele câştigate la 21 de puncte în faţa celor de la Rapid şi CSA Steaua), care se pregăteşte să deschidă sezonul o dată cu disputarea Supercupei României în compania campioanei U-BT Cluj-Napoca (22 septembrie, Târgu-Jiu), formaţia antrenată de Mihai Popa a dat o replică bună, consistentă, cu multe lucruri bune puse la punct în cele nici trei săptămâni de antrenamente. Evident, sunt multe aspecte care necesită corecturi în ambele faze ale jocului, fiind de aşteptat ca analiza jocului din această seară să se reflecte în evoluţiile din weekend, de la Memorialul „Georgel Ziguli”, însă prestaţia promiţătoare avută în faţa unei echipe de „Top 4” în România, apreciată în multe momente de publicul spectator, este dătătoare de speranţe.

Fără omul de forţă din „căciulă”, Earl Watson, menajat din cauza unei accidentări uşoare, Mihai Popa a fost nevoit să improvizeze puţin sub panou, însă, chiar şi aşa, jocul nu a arătat ca al unei echipe aflate la prima partidă după nici 20 de antrenamente tactice. Magdevski se impune ca un lider ce poate pune ordine în jocul colegilor, americanii Vaughn şi Hammond dau culoare atacurilor, Milin se simte bine în spaţiul de „3 secunde”, dar are „mână” şi de la (semi)distanţă, tânărul Chiţu e dinamic şi activ sub ambele panouri, iar Negoiţescu, Popa Calotă sau Bogdan Popa sunt jucători care dau stabilitate echipei. Ar mai fi de remarcat, în această seară, şi debutul extrem de tânărului Codruţ Dinu, cel care, la doar 14 ani şi jumătate, a jucat puţin mai mult de 5 minute în finalul primei reprize şi nu a fost deloc timorat de faptul că a avut drept adversari direcţi jucători precum Vasiliauskas sau Marco Badiu.

În această seară, pentru CSM Ploieşti au jucat: Milin (20 puncte), Chiţu (11), Magdevski (9), Hammond (9), Vaughn (9), Negoiţescu (7), B. Popa (6), Popa Calotă (3), Ene (1) şi C. Dinu.

La meci au asistat circa 300 de spectatori, printre aceştia numărându-se şi cei 96 de tineri sportivi ce se antrenează pe terenurile din Parcul Municipal Vest în cadrul programului naţional de selecţie „U14” organizat de Federaţia Română de Baschet la Ploieşti.

Pentru băieţii noştri urmează vineri şi sâmbătă, participarea la Memorialul „Georgel Ziguli”, de la Piteşti, alături de formaţia gazdă, BCM U FC Argeş, precum şi de BC CSU Sibiu şi SCM Timişoara.

Galerie foto: