Andreea Berecleanu, vizită emoţionantă şi plină de amintiri, pe Hipodromul Ploieşti!

Andreea Berecleanu, vizită emoţionantă şi plină de amintiri, pe Hipodromul Ploieşti!

Recent, Hipodromul Ploieşti a avut parte de o vizită specială, cea a cunoscutei prezentatoare TV Andreea Berecleanu, care a venit însoţită de mama sa, Virginia, şi bunica în vârstă de 94 de ani, Angela. A fost, aşa cum Andreea avea să „povestească” într-o postare de pe o cunoscută reţea de socializare, o revenire pe hipodrom pentru o familie care, cândva, weekend de weekend, lua drumul Ploieştiului pentru a-i ţine pumnii lui Niculae Gheorghe – bunicul, tatăl, respectiv soţul celor trei doamne care ne-au vizitat – în cursele de trap la care acesta, un extrem de cunoscut driver al perioadei 1961-1987, participa cu rezultate notabile.

Cel mai important succes al lui Niculae Gheorghe a fost reprezentat de câştigarea Derby-ului de Trap al României din anul 1982, cu armăsarul Hemeiuş, dar, pe lângă numeroasele victorii din curse a rămas în memoria turfistilor si prin alte câteva aspecte: a fost mentorul unui driver amator celebru al acelor vremuri, cunoscutul medic Mihai Leontopol, l-a iniţiat, alături de fratele său, Vasile Gheorghe, în tainele trapului pe un alt reputat driver, Nicolae Nicolae, zis „Palău” şi, ca element de culoare – la propriu şi la figurat – era celebru pentru faptul că, întotdeauna, purta o cazacă albă cu dungi orizontale roşii.

În cele aproape două ore petrecute la Ploieşti, oaspetele hipodromului au vizitat întregul complex, complet schimbat faţă de vremurile ultimelor vizite, şi, cu sprijinul colegilor noştri, au avut surpriza de a descoperi o serie de fotografii de arhivă, unele înfăţişându-l, evident, şi pe Niculae Gheorghe.

Prin ochii Andreei Berecleanu, vizita de la Ploieşti, încărcată de emoţii şi amintiri, a arătat astfel:

„Am vizitat după mulţi ani, poate chiar 35, Hipodromul Ploieşti. Am avut o mare bucurie, emoţie, surpriză. Chiar dacă temporar nu se ţin competiţii (din cauza unui litigiu greu de înţeles) spre tristeţea ploieştenilor vitregiţi de o mare bucurie, totuşi se fac vizite. Exact asta am facut şi eu acum 2 săptămâni, într-o dimineaţă de vineri. Împreună cu mama şi bunica, am retrăit acele momente unice de când eram copil. Mă învârteam în cerc privind pista şi parcă auzeam: “Pregatiţi caii la start! Faceţi jocurile! 1, 2…”. Şi călăreţii porneau în cursă. Bunicul meu a fost de multe ori unul din premianţi, dintre campioni, iar viata lui s-a confundat cu Hipodromul de la Bucureşti, apoi cel din Ploieşti, atunci când acesta s-a mutat. Dincolo de emoţia personală, am descoperit acolo câţiva oameni cu suflet mare şi super profesionisti. Loredana Avram (pr) şi Cătălin State sunt doar două exemple. Cătălin a fost chiar cel care a salvat toata arhiva vechiului hipodrom, atunci când a fost demolat, din proprie iniţiativă. E lăudabil şi faptul că ţine legătura cu unul dintre călăreţii de altădată, Nicolae Nicolae,  acum în vârstă. Şi care, întâmplător sau nu, i-a fost ucenic bunicului meu, apoi a devenit şi el driver şi campion. Aşadar, dacă vreţi să petreceţi câteva ore în compania cailor, fie că sunteţi adulţi sau copii, Hipodromul Ploieşti vă aşteaptă cu braţele deschise. Vă las mai jos câteva imagini din vremurile de altădată şi de acum. Cu dragoste, Andreea.”

Le mulţumim celor trei doamne pentru vizita făcută şi le asigurăm că, în curând, Hipodromul Ploieşti va găzdui din nou curse de trap, invitaţia de a fi prezente la prima reuniune oficială rămânând valabilă, aşa cum am convenit cu prilejul recentei întâlniri!

Sursa foto: facebook/AndreeaBerecleanu, arhiva foto Complex Hipodrom

Galerie foto: