Baschet masculin: duel cu BC CSU Sibiu, în optimile de finală ale Cupei României!

Baschet masculin: duel cu BC CSU Sibiu, în optimile de finală ale Cupei României!

Astăzi, la prânz, sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Vrancea a fost gazda tragerii la sorţi a primului tur al Cupei României la Baschet Masculin, precum şi a „ţintarului” Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Pentru CSM Ploieşti, debutul oficial în noul sezon se va produce în Cupa României, în compania formaţiei BC CSU Sibiu, dubla manşă din optimile de finală ale competiţiei fiind programată în perioada 24-28 septembrie, cu meci tur jucat în Sala „Transilvania” şi returul în Sala Sporturilor Olimpia. Tragerea la sorţi pentru „cupă” s-a făcut fără capi de serie, cele 16 formaţii fiind extrase pe rând din urnă, interesant fiind că formaţia noastră a fost ultimul nume ieşit din „cupa” ce a ţinut loc de urnă.

„Ca o echipă nou promovată, cum suntem noi, vă daţi seama că aproape pe oricine întâlneam era greu, dar putem spune că am avut şi puţin ghinion să picăm cu Sibiul. Este o echipă cu tradiţie şi cu pretenţii în ambele competiţii interne, aşa că va fi o dublă grea, dar avem şansa noastră şi sperăm ca până la finalul lunii viitoare să ne închegăm ca echipă şi să ne ridicăm la nivelul Sibiului”, ne-a declarat antrenorul principal al echipei noastre, Mihai Popa.

Programul complet al primului tur al Cupei României este următorul:

CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari

CSM 2007 Focşani – CS Dinamo Bucureşti

CS Rapid Bucureşti – ABC Athletic Neptun Constanţa

CSM VSKC Miercurea Ciuc – SCM Timişoara

CSA Steaua Bucureşti – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

SCM U Craiova – CSM CSU Oradea

CSM Galaţi – FC Argeș Pitești

BC CSU Sibiu – CSM Ploiești

Turul al 2-lea al Cupei României (sferturi de finală), programat tot în dublă manşă, se va desfăşura în perioada 27-30 decembrie 2021, iar Turneul Final al competiţiei este programat în intervalul 17-19 februarie 2022.

Debut la Galaţi în Liga Naţională!

După tragerea la sorţi a programului Cupei României, a urmat stabilirea “ţintarului” Ligii Naţionale de Baschet Masculin, conform Tabelei Berger pentru 16 echipe. Formaţia noastră a avut numărul 11, unul destul de norocos, în condiţiile în care, exceptând-o pe FC Argeş, va evita în primele cinci etape numele importante ale primului eşalon, urmând să joace, pe rând, cu CSM Galaţi (deplasare), CS Rapid Bucureşti (acasă), CSM Miercurea Ciuc (d), FC Argeş Piteşti (a) şi CSM 2007 Focşani (d).

Cu menţiunea că sezonul 2021-2022 al Ligii Naţionale va debuta pe data de 2 octombrie şi se va desfăşura după sistemul cu etape săptămânale, tur-retur, iată care este programul complet al echipei noastre:

Etapa 1: CSM Galaţi – CSM Ploieşti

Etapa a 2-a: CSM Ploieşti – CS Rapid Bucureşti

Etapa a 3-a: CSM VSKC Miercurea Ciuc – CSM Ploieşti

Etapa a 4-a: CSM Ploieşti – FC Argeș Pitești

Etapa a 5-a: CSM 2007 Focşani – CSM Ploieşti

Etapa a 6-a: SCM Timişoara – CSM Ploieşti

Etapa a 7-a: CSM Ploieşti – ABC Athletic Neptun Constanţa

Etapa a 8-a: CSA Steaua Bucureşti – CSM Ploieşti

Etapa a 9-a: CSM Ploieşti – SCM U Craiova

Etapa a 10-a: CSM CSU Oradea – CSM Ploieşti

Etapa a 11-a: CSM Ploieşti – CSO Voluntari

Etapa a 12-a: CS Dinamo Bucureşti – CSM Ploieşti

Etapa a 13-a: CSM Ploieşti – CSM Târgu Jiu

Etapa a 14-a: U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – CSM Ploieşti

Etapa a 15-a: CSM Ploieşti – BC CSU Sibiu