Hipodromul Ploieşti: armăsarul Kaiak, victorios în Premiul „Cantacuzino”!

Hipodromul Ploieşti: armăsarul Kaiak, victorios în Premiul „Cantacuzino”!

Hipodromul Ploieşti a fost, astăzi, gazda unei noi reuniuni hipice oficiale, cu cinci curse în program, între care două organizate în memoria lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, un mare iubitor de cai, care a fost vicepreşedinte al Jockey Club Român timp de 17 ani, între 1885 şi 1902.

Programată la ora 10.25, cursa de trap dotată cu Premiul „Cantacuzino” a fost pe măsura aşteptărilor, extrem de strânsă şi cu un final „pe muchie de cuţit”, armăsarul Kaiak, condus de Alin Tronaru, reuşind să se impună „la fotografie” în faţa iepei Prya CD, ce l-a avut în sulky pe Mihai Păun.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de unul dintre copiii cu care Ploieştiul se mândreşte, Ana Maria Roman, absolventă a şcolii Henry-Mathias Berthelot, care a obţinut nota 10 la examenele de Evaluare Naţională din această vară. La rândul ei, Ana Maria a fost premiată de Complex Hipodrom Ploieşti cu o diplomă şi un voucher de acces la cursurile de echitaţie oferite de Centrul de echitaţie Luna Horse.

Cursa de galop dotată cu Premiul „Gheorghe Grigore Cantacuzino” nu a avut parte de acelaşi suspans, bulgarul Valentin Atanasov, pe calul Bah, reuşind să câştige clar în faţa lui Mircea Chirchiboi, pe Nordic Blue, şi Georgian Bogdan, pe Nirwana.

Festivitatea de premiere a cursei de galop a fost oficiată de unul dintre descendenţii familiei Cantacuzino, Şerban Cantacuzino, de viceprimarul Municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, şi de vicepreşedintele Jockey Club Român, Tudor Roşca.

În celelalte trei curse de trap ale zilei s-au impus Richmond (Premiul Ivoriu), Dijon Sti (Premiul Izvin) şi Hera Yamm (Premiul Jurat).

Una dintre pauzele reuniunii le-a prilejuit sportivilor secţiei de kempo a CSM Ploieşti, pregătiţi de Florentin Ghiocel Petrea, o scurtă demonstraţie ce a plăcut publicului prezent în tribună. În faţa spectatorilor s-au aflat tineri cu performanţe deosebite în kempo-ul românesc, precum: Robin Mihai, Darius Bucur, David Vasilescu, Ştefan Panaitescu, Nicuşor Iliuţă, Denisa Manu, Ciprian Manu, Luca Frăsineanu, Marco Frăsineanu, Sabin Frăsineanu, Ezel Frăsineanu, Vlad Dobre, Luis Soare, Richard Oghinciuc, Ariana Oghinciuc, Denis Andrei şi Gabriel Bratu. A lipsit, motivat, cel mai valoros sportiv al secţiei, Edwin Petrea, care se va întoarce în această seară din Bulgaria, de la Campionatul Mondial de MMA „U18”, unde a obţinut medalia de bronz a categoriei „40 kg” la 12-14 ani.

Partenerii Complexului Hipodrom Ploiesti la reuniunea de astăzi cu fost: Radio Prahova, Centrul de echitaţie Luna Horse, Fapt Divers, Ploieştii.ro şi Jockey Club Român.

Următoarea reuniune oficială de pe Hipodromul Ploieşti este programată duminică, 8 august 2021, şi va avea ca principal eveniment Premiul „Take Ionescu”.

Rezultatele oficiale ale reuniunii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Galerie foto: