Rareş Arsenie, medaliat cu bronz la Cupa Europeană de Judo pentru Juniori 2!

Rareş Arsenie, medaliat cu bronz la Cupa Europeană de Judo pentru Juniori 2!

Sâmbătă şi duminică, Sala Polivalentă din Bucureşti a găzduit Cupa Europeană de Judo pentru Juniori 2 – „U18”, competiţie ce punctează în clasamentul mondial al acestei categorii de vârstă şi la startul căreia s-au aflat 403 sportivi din 29 de ţări din Europa şi Asia.

CSM-CFR-CSŞ Ploieşti a fost reprezentat de patru sportivi, cea mai bună performanţă fiind cea reuşită de Rareş Arsenie, care a cucerit medalia de bronz a categoriei „90 kg”. Parcursul sportivului nostru a fost următorul: a trecut de Damian Kubiak (Polonia), a pierdut la Anton Fedin (Rusia), care avea să fie şi câştigătorul categoriei, apoi a trecut, pe rând, de Alexandru Sibişan (România) şi Samuel Gros (Italia), pentru ca medalia de bronz să o câştige graţie neprezentării georgianului Giorgi Maisuradze.

O evoluţie bună a avut şi Vanessa Tolea, care s-a clasat a V-a la categoria „48 kg” după următorul parcurs: victorii cu Hanae Cappello-Jola (Franţa), Nino Iashvili (Georgia) şi Kateryna Dovzhenko (Ucraina), înfrângere în semifinală în faţa câştigătoarei categoriei, italianca Asia Sassi, şi înfrângere în lupta pentru „bronz” în disputa cu Kinga Chmielewska (Polonia).

Ceilalţi doi sportivi ai clubului care au concurat au fost Bogdan Petre (81 kg) – victorie în primul meci cu Alessandro D’Urbano (Italia), apoi înfrângere în faţa polonezului Jakub Kielesinski, şi Andrei Cristescu (60 kg) – eşec în primul tur în faţa turcului Ibrahim Demirel (câştigătorul categoriei) şi, în recalificări, înfrângere în disputa cu francezul Angeler Boutin.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.