Înotătoarea Briana Păun, campioană naţională de cadeţi în proba de 400 metri liber!

Înotătoarea Briana Păun, campioană naţională de cadeţi în proba de 400 metri liber!

Înotătoarea Briana Păun a devenit, astăzi, campioană naţională a probei de 400 metri liber, categoria 12-14 ani, cu prilejul Campionatului Naţional de Cadeţi ce se desfăşoară, în aceste zile, în Bazinul „Lia Manoliu”, din Bucureşti.

Sportiva antrenată de Tamara Costache şi Ciprian Toma a încheiat cursa după 4:39.88 minute, fiind cu aproape 7 secunde mai rapidă decât ocupanta poziţiei a doua, Daria Manea (Steaua, 4:46.15 minute). După o primă jumătate a cursei echilibrată, în care a întors, la 100 metri şi 200 metri, în spatele bucureştencei, Briana a rupt ritmul şi a luat cursa pe cont propriu, având mai bine de două secunde avans la 300 metri şi, aşa cum spuneam, aproape 7 secunde la final.

Nu a fost, însă, singura medalie obţinută de Briana Păun în Capitală, ea reuşind să cucerească medalia de argint în proba de 100 metri liber (1:03.12 minute) şi pe cea de bronz în cursa de 100 metri bras (1:21.14 minute). Graţie celor trei performanţe, sportiva clubului nostru a ocupat locul al 2-lea în clasamentul individual cumulat, la categoria ei de vârstă.

CSM Ploieşti a înscris în competiţia cadeţilor alţi zece sportivi – Erika Fortu, Andreea Radu, Denisa Păunescu, Mihaela Costea, Sara Profiran, Tania Mitrana, Darius Radu, Fabian Păun, Patrick Iacob, Mario Ciuvică – care au avut evoluţii promiţătoare, cu timpi personali îmbunătăţiţi, dar fără prezenţe pe podiumul de premiere.

CSM Ploieşti a ocupat locul al 3-lea pe echipe atât la fete 12 ani, cât şi la băieţi 12 ani.

Campionatul Naţional de Cadeţi a început miercuri şi se va încheia mâine.