Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, două locuri VII la Cupa Europeană de Juniori 2!

Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, două locuri VII la Cupa Europeană de Juniori 2!

În weekend, trei judoka ai CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au făcut parte din delegaţia care a reprezentat România la Cupa Europeană de Juniori 2 – „U18” de la Teplice, competiţie ce punctează în clasamentul mondial al cadeţilor. Este vorba despre Alexandru Petre, Rareş Arsenie şi Vanessa Tolea, care au reuşit să obţină două locuri VII şi un loc IX.

Alexandru Petre s-a clasat al VII-lea la categoria “81 kg” după următorul parcurs: înfrângere în primul meci cu georgianul Aleksandre Loladze (medaliatul cu argint), apoi, în recalificări, victorii cu Benoit Hoareau (Franţa) şi Tobias Bosveld (Olanda) şi eşec în faţa germanului Lukas Ohneiser.

Vanessa Tolea a fost tot a VII-a la categoria “48 kg” după o evoluţie oscilantă: victorie cu Maya Kochauf (Austria), înfrângere la Alyssia Poulange (Franţa), apoi victorie în recalificări la Luca Veg (Ungaria) şi eşec cu Kinga Chmielewska (Polonia).

În fine, Rareş Arsenie a venit pe locul IX la categoria “90 kg” după ce a trecut în primul tur de Floris Den Hartog (Olanda), dar a pierdut, apoi, la Archil Mamulashvili (Georgia), cel care avea să şi câştige categoria, şi, în recalificări, la Azhdar Baghirov (Azerbaidjan).

La aceasta competitie au participat 371 sportivi din 28 de tari, iar la finalul ei cei trei judoka ploieşteni, alături de alţi 170 de sportivi participă la un stagiu international de pregătire.

Sportivii care au reprezentat CSM-CFR-CSŞ Ploieşti la Cupa Europeană de Juniori 2 sunt antrenaţi de Gheorghe Savu (coordonator) şi Mihai Trandafirescu.