Baschet seniori: lideri ai sezonului regular după un thriller cu CSU Cluj-Napoca, 70-68!

Baschet seniori: lideri ai sezonului regular după un thriller cu CSU Cluj-Napoca, 70-68!

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti încheie sezonul regular al Diviziei A pe primul loc al clasamentului, cu 8 victorii şi o singură înfrângere, dar ceea ce se anunţa o misiune facilă, astăzi, în faţa tinerei echipe a Universităţii Cluj-Napoca s-a dovedit a fi un adevărat thriller, decis în ultimele secunde de joc.

Băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu s-au impus, până la urmă, cu 70-68 (15-16, 29-12, 9-28, 17-12), dar victoria a fost posibilă doar datorită unei mobilizări exemplare în ultimele minute, în care s-a revenit de la 65-59 pentru adversari.

Ceva semne că nu va fi un meci uşor au apărut încă din primul sfert, pe care clujenii l-au câştigat cu 16-15, dar „defilarea” din cea de-a doua secvenţă, câştigată de băieţii noştri cu 29-12, a lăsat impresia că lucrurile sunt lămurite şi, la 44-28 la pauză, nimic nu se mai poate întâmpla. Iluzie, însă, pentru că următoarele 10 minute au fost de coşmar pentru CSM Ploieşti: doar 9 puncte marcate, 28 primite şi un incredibil 53-56 înaintea sfertului decisiv! După primele două atacuri ale ultimului act s-a ajuns, chiar, la 53-60, iar Ionuţ Ivan a cerut imediat time-out, pentru a-i trezi pe băieţi într-o zi în care ar fi de reţinut contraperformanţa de la şuturile de 3 puncte: 0/22! Scurta pauză a avut efect şi, într-un final în care am trăit, totuşi, periculos, clujenii având un ultim atac de 14 secunde în care puteau (cel puţin) să egaleze, defensiva a rezistat şi a oferit o victorie la limită, 70-68, suficientă pentru a încheia sezonul regular pe locul 1 al clasamentului.

Pentru CSM Ploieşti au început meciul de astăzi Reynolds (14 puncte), C. Dumitru (2), A. Carabulea (18), V. Negoiţescu (16) şi A. Ene (15, 19 recuperări), pentru ca, pe parcurs, să mai intre şi Al. Neguţ, Od. Iancu, M. Ianuli (4) şi M. Comănescu (1).

Cele şase echipe care vor participa la Turneul Final al Ligii I, programat în perioada 2-6 iunie, sunt CSM Ploieşti, CSU Ştiinţa Bucureşti, CSU Târgu Mureş, CS Rapid Bucureşti, CS Agronomia Bucureşti şi BC CSU 2 Sibiu, cu menţiunea că două dintre acestea nu au drept de promovare: CS Universitar Târgu Mureş, din raţiuni legate de CIS-ul pe care evoluează, şi BC CSU 2 Sibiu, deoarece este echipă „satelit”.