Baschet, Liga I: CSM Ploieşti joacă la Blejoi în Turneul 5 al sezonului!

Baschet, Liga I: CSM Ploieşti joacă la Blejoi în Turneul 5 al sezonului!

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti va susţine, în acest weekend, meciurile ultimului turneu al sezonului regular al Ligii I, urmând să le întâlnească, în Sala de la Blejoi („Olimpia” este ocupată cu acţiuni ale loturilor naţionale de volei ale României), pe CS Universitar Târgu Mureş şi CS Universitatea Cluj-Napoca. Adversare de calibru diferit, mureşenii fiind o formaţie experimentată, cu o serie de jucători care au evoluat inclusiv în Liga Naţională, lider incontestabil fiind muntenegreanul Goran Martinic, iar clujenii alcătuind un team cu o medie de vârstă mult mai mică, dar şi fără pretenţii în acest sezon, ei ocupând locul al 7-lea în clasament, cu doar două victorii şi cinci înfrângeri şi fără şanse să prindă Turneul Final. În schimb, CSU Târgu Mureş este singura formaţie cu victorii pe linie în precedentele patru turnee, astfel că, în meciul programat mâine, de la ora 15.30, se va juca pentru locul 1 la finalul sezonului regular, băieţii noştri având şansa ca, în cazul unei victorii, să aibă bilanţ similar cu al adversarilor, 7-1, şi să-i devanseze graţie rezultatului direct.

În turneul de la Blejoi va fi prezentă şi CSU Ploieşti, astfel că programul complet al celor două zile este următorul:

Sâmbătă, ora 12.30, CSU Ploieşti – CSU Cluj-Napoca

Sâmbătă, ora 15.30, CSM Ploieşti – CSU Târgu Mureş

Duminică, ora 12.30, CSU Cluj-Napoca – CSM Ploieşti

Duminică, ora 15.30, CSU Târgu Mureş – CSU Ploieşti

Lotul de jucători pe care Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu vor conta în turneul de la Blejoi este următorul: Joshua Reynolds, Vlad Negoiţescu, Andrei Ene, Ştefan Ianuli, Alin Carabulea, Călin Dumitru, Alexandru Neguţ, Mihai Comănescu, Odysseas Iancu, Alexandru Chirilă, Cristian Velcea, Horia Scărlătescu şi Vlad Oţelea.

Alex Neguţ revine în lotul CSM Ploieşti

Ca o noutate pentru finalul acestui sezon al Ligii I, în lotul echipei noastre apare Alexandru Neguţ (31 ani, 1.98 m), jucător de poziţia 4 (extremă de forţă) ce revine, practic, la CSM Ploieşti, după o pauză de circa un an de zile. El a mai evoluat pentru clubul nostru în ediţia de campionat 2019-2020 şi astfel a putut fi readus acum pentru a întări lotul condus de Ionuţ Ivan, în special în perspectiva Turneului Final al campionatului.

În acest moment, chiar dacă mai este de disputat ultimul turneu al sezonului regular, se ştiu toate cele şase echipe ce vor lupta pentru promovare: CS Rapid Bucureşti, CS Universitar Târgu Mureş, CSM Ploieşti, CS Agronomia Bucureşti, CSU Ştiinţa Bucureşti şi BC CSU 2 Sibiu, cu menţiunea că ultima dintre cele şase nu are drept de promovare, întrucât are statutul de „satelit”. Turneul Final al Ligii I se va desfăşura în perioada 2-6 iunie 2021, în sistem „fiecare cu fiecare”, primele două clasate urmând să promoveze în Liga Naţională de Baschet Masculin.