Victorie cu Ştiinţa, 90-76, şi echipa de baschet seniori e calificată pentru Turneul Final!

Victorie cu Ştiinţa, 90-76, şi echipa de baschet seniori e calificată pentru Turneul Final!

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti a reuşit să câştige şi cel de-al doilea meci susţinut, astăzi, în Capitală, în cadrul Turneului al 3-lea al sezonului şi să-şi asigure, matematic, prezenţa la Turneul Final al Ligii I! Băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu s-au impus cu 90-76 (26-10, 23-35, 21-11, 20-20) în faţa celor de la CSU Ştiinţa Bucureşti la capătul celei mai intense confruntări disputate în acest sezon şi, cu 6 victorii şi o singură înfrângere, au urcat până pe poziţia a 3-a a clasamentului eşalonului secund.

Având în faţă o echipă cu bilanţ similar (5-1), învinsă o singură dată în acest sezon, la Târgu Mureş, băieţii noştri au crescut evident nivelul faţă de meciurile anterioare şi, având în trei dintre oamenii importanţi din lot – Ene, Negoiţescu şi Reynolds – liderii aşteptaţi să ducă astfel de confruntări, i-au lămurit rapid pe bucureşteni că e timpul să iasă din nou învinşi de pe teren.

Primul sfert a fost aproape perfect pentru CSM Ploieşti: 26-10 pe tabelă, cu câte 11 puncte marcate de Negoiţescu şi Ene, plus 8 recuperări ale celui de-al doilea, aflat aproape de o performanţă rară chiar şi pentru Liga I: un double-double realizat în numai 10 minute de joc! Echipă bună, bine antrenată, Ştiinţa a avut puterea să revină în secvenţa secundă a partidei şi, pe fondul unui randament ofensiv foarte bun, concretizat în 35 de puncte marcate, să intre la pauza mare cu deficit de doar patru puncte, ce redeschidea, practic, discuţia privind câştigătoarea întâlnirii.

Mai mult, bucureştenii au reuşit, chiar, să egaleze la 51  în minutul 22, dar răspunsul băieţilor noştri a fost dezarmant: 14 puncte consecutive ce au dus scorul la 51-65 şi au cam lămurit lucrurile, deşi mai erau de jucat aproape 14 minute. Ecartul de 14 lungimi s-a consemnat şi la debutul ultimului sfert, dar zbaterile agresivei formaţii bucureştene, al cărei joc la limită a fost tolerat permanent de arbitri, nu au dus decât la o reducere a diferenţei la 11 puncte: 64-75 (minutul 34). Iluzia revenirii a fost spulberată rapid, pentru că s-a ajuns la 66-86 (minutul 36) şi minutele de final au rămas pentru statistică, tabela fixându-se, la final, la 90-76 pentru CSM Ploieşti.

Ar mai fi de remarcat că doi dintre jucătorii noştri au încheiat în double-double, Joshua Reynolds cu 19 puncte şi 10 pase decisive, iar Andrei Ene cu 24 de puncte şi 16 recuperări, procentajul de 44% reuşit de Vlad Negoiţescu la aruncările de „3 puncte” (4/9), precum şi contribuţia bună a contingentului „U23”, din care s-a remarcat astăzi Mihai Comănescu, intrat bine în meci într-un moment în care presingul agresiv al adversarilor le punea probleme oamenilor „mici” din tabăra noastră.

Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu au început partida de astăzi cu Reynolds (19 puncte, 2×3), C. Dumitru, A. Carabulea (10), V. Negoiţescu (31, 4×3) şi A. Ene (24 (2×3), folosindu-i, apoi, şi pe Od. Iancu, M. Ianuli (2), A. Damian (4), M. Comănescu şi C. Velcea.

Ultimul turneu al fazei regulare, al 5-lea, în care CSM Ploieşti le va întâlni pe CS Universitatea Cluj şi CSU Târgu Mureş, este programat în perioada 8-9 mai.

Primele şase clasate la finalul sezonului regular vor avea dreptul de a participa la Turneul Final al Ligii I, urmând ca ocupantele primelor două poziţii ale turneului (cu drept de promovare) să dispute meciuri de baraj cu ultimele două clasate din Liga Naţională pentru accederea în primul eşalon.

Galerie foto: