Echipa de baschet seniori, la primul eşec al sezonului: 64-76 cu Rapid Bucureşti!

Echipa de baschet seniori, la primul eşec al sezonului: 64-76 cu Rapid Bucureşti!

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti a suferit, astăzi, prima înfrângere din actualul sezon al Diviziei A, Rapid Bucureşti reuşind să se impună cu 76-64 (26-14, 15-14, 14-22, 21-14) într-un meci contând pentru Turneul 4 al eşalonului secund, găzduit de Sala Sporturilor Olimpia.

Pentru băieţii noştri, a fost un joc ratat din mai toate punctele de vedere, statistica de la final fiind destul de clară în acest sens: 36-41 la recuperări, 12% la „3 puncte” (3/24), faţă de 39% al oaspeţilor (11/28), doar două puncte marcate de pivoţi şi multe decizii neinspirate în câteva momente cheie ale partidei.

Semnele rele s-au arătat încă din primul sfert, în care atacul n-a funcţionat mai deloc, iar defensiva a fost răpusă de un tir de „3 puncte” cum rar vezi la acest nivel: Rapidul a avut 5/6 de la distanţă şi a luat un avans de 12 puncte care avea să se dovedească decisiv, la final. Jocul băieţilor noştri a început să meargă abia după pauză, iar o revenire părea posibilă în momentul în care, de la 28-41, scorul s-a strâns la 43-46 (minutul 25). Giuleştenii s-au regrupat şi au încheiat sfertul al 3-lea cu 5 puncte avans, 55-50, ceea ce nu avea să-i scutească de emoţii în ultimul act. A fost 52-55 şi trei atacuri consecutive ratate de CSM Ploieşti, apoi 57-59, cu cinci minute înainte de final, dar Zeiţa Fortuna a „anunţat” că nu este de partea noastră: conducătorul de joc al Rapidului, Barîs Aktas, a reuşit o „triplă”… cu panoul, pe ultima secundă de atac şi, la 57-62, totul s-a rupt pentru CSM Ploieşti. Aruncările de afară nu au mers deloc, oaspeţii au ştiut să gestioneze fiecare atac şi să-şi pună la adăpost o victorie meritată, una peste alta, iar băieţii noştri au înţeles că lucrurile nu vor fi uşoare în acest sezon, mai ales că nivelul adversarilor a crescut în mod evident comparativ cu Turneele 1 şi 2.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: V. Negoiţescu (22 puncte, 2×3), J. Reynolds (14), A. Carabulea (13), O. Iancu (9, 1×3), A. Ene (2), A. Damian (2), C. Dumitru (2) şi M. Ianuli.

În urma rezultatului de astăzi, echipa noastră a ajuns la un bilanţ de 4 victorii şi o înfrângere în actualul sezon, ocupând locul al 7-lea al unui clasament care nu reflectă, însă, situaţia reală, în contextul în care unele formaţii au chiar şi 9 partide disputate.

Următoarele meciuri ale băieţilor pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu sunt programate în zilele de 19 şi 20 aprilie, atunci când Sala „RomSilva”, din Bucureşti, va găzduit Turneu 3, restant. CSM Ploieşti va juca atunci cu ACS Lumina Wolves Sports Bucureşti şi CSU Ştiinţa Bucureşti.

Galerie foto: