Echipa de handbal seniori merge la Turneul Final al Diviziei A, de la Sfântu Gheorghe!

Echipa de handbal seniori merge la Turneul Final al Diviziei A, de la Sfântu Gheorghe!

În cursul zilei de ieri, Federaţia Română de Handbal a adus clarificări în privinţa echipelor calificate pentru Turneul Final al Diviziei A, programat să se desfăşoare la sfârşitul săptămânii viitoare, în intervalul 16-18 aprilie, la Sfântu Gheorghe. Astfel, printr-un mail adresat echipelor implicate, s-au făcut precizări privind stabilirea ierarhiilor în cele trei serii ale eşalonului secund, iar CSM Ploieşti este echipa care ocupă locul al doilea în Seria A, respectându-se prevederile articolului 2.2 din Regulamentul de Desfăşurare a Diviziei A masculin, ediţia 2020-2021.

Concret, în regulament se spune că „dacă o echipă fără drept de promovare se va situa pe unul dintre primele 3 locuri, se va reface clasamentul fără rezultatele echipelor care nu au drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Națională, echipe de juniori, C.N.E.-uri, C.N.O.P.J.-uri)”, motiv pentru care, întrucât CSU din Suceava 2 a ocupat primul loc, în Seria A au fost eliminate rezultatele obţinute de formaţiile cu drept de promovare (CSU Piteşti, CSU Galaţi, CSM Ploieşti şi Politehnica Iaşi) în compania celor fără drept de promovare (CSU din Suceava 2, CSM Bacău 2 şi CNE Sighişoara). Şi s-a ajuns ca, în lupta pentru locul al 2-lea, CSM Ploieşti şi CSU Galaţi să aibă acelaşi număr de puncte, 9 (câte 6 luate de fiecare în disputele cu Politehnica Iaşi şi 3 în confruntările directe), şi să fie departajate doar de golaverajul din meciurile directe. Capitol la care echipa noastră stă mai bine, datorită faptului că în partida considerată tur gălăţenii nu s-au putut prezenta şi s-a decis 10-0 la „masa verde”, iar, în cea retur, CSU s-a impus doar cu 38-32.

Trebuie menţionat că, într-un final, gălăţenii au anunţat Federaţia Română de Handbal că nu se prezintă la Turneul Final şi, prin urmare, departamentul de competiţii al forului condus de Alexandru Dedu nu a mai fost pus în situaţia de a compara punctajele echipelor de pe locul al 3-lea pentru a stabili numele celor două ce completează formula de 8 a turneului de săptămâna viitoare.

În concluzie, cele opt participante la Turneul Final de la Sfântu Gheorghe vor fi: CSU Piteşti (Seria A, locul 1), CSM Ploieşti (A2), CSM Alexandria (B1), CS Medgidia (B2), CS Universitatea Craiova (B3), ACS Szejke Odorheiul Secuiesc (C1), CSM Sighişoara (C2) şi CS Universitatea Cluj (C3).

Cum „ţintarul” a fost stabilit încă de la întocmirea regulamentului pentru acest sezon, CSM Ploieşti va întâlni în primul meci ocupanta locului al 3-lea din Seria a 3-a, CS Universitatea Cluj. Ca sistem, partidele din prima zi stabilesc, practic, echipele care vor lupta pentru promovare (cele patru învingătoare), primele 4 clasate la Turneul Final având această şansă, şi pe cele care vor juca doar meciuri de clasament (cele patru învinse). În ziua a 2-a, CSM Ploieşti va juca fie cu CSM Alexandria, fie cu CSM Sighişoara, pentru promovarea directă sau, dacă va merge din postura de învinsă a primei zile, pentru clasarea pe una dintre poziţiile 5-8.

Primele două clasate la Turneul Final vor promova direct în Liga Zimbrilor, iar formaţiile de pe locurile 3 şi 4 vor participa la barajul pentru promovare din perioada 28-30 mai 2021, la care vor veni şi ocupantele poziţiilor 11 şi 12 din Liga Zimbrilor. Turneul de baraj se dispută în sistem „fiecare cu fiecare”.

Programul Turneului Final de la Sfântu Gheorghe

Ziua 1 (16 aprilie)

Jocul 1, ora 11.00: CSU Piteşti – CS Universitatea Craiova

Jocul 2, ora 13.40: CSM Ploieşti – CS Universitatea Cluj

Jocul 3, ora 16.20: CSM Alexandria – CSM Sighişoara

Jocul 4, ora 19.00: CS Medgidia – ACS Szejke Odorheiul Secuiesc

Ziua 2 (17 aprilie)

Jocul 5: Învinsă joc 1 – Învinsă joc 4

Jocul 6: Învinsă joc 2 – Învinsă joc 3

Jocul 7 – Semifinala 1: Învingătoare joc 1 – Învingătoare joc 4

Jocul 8 – Semifinala 2: Învingătoare joc 2 – Învingătoare joc 3

Ziua 3 (18 aprilie)

Locurile 7-8: Învinsă joc 5 – Învinsă joc 6

Locurile 5-6: Învingătoare joc 5 – Învingătoare joc 6

Finala mică: Învinsă joc 7 – Învinsă joc 8

Finala mare: Învingătoare joc 7 – Învingătoare joc 8

* În toate meciurile, în caz de egalitate după 60 de minute, se vor executa atuncări de la 7 metri.