Handbal, Divizia A: băieţii au pierdut, astăzi, şi cu CSU Galaţi, scor 32-38 (14-18)

Handbal, Divizia A: băieţii au pierdut, astăzi, şi cu CSU Galaţi, scor 32-38 (14-18)

Echipa de handbal masculin a clubului nostru încheie cel de-al treilea turneu stagional al Diviziei A cu un bilanţ de o victorie şi două înfrângeri după ce, astăzi, a cedat cu 38-32 (18-14) confruntarea cu CSU Galaţi. Ieri, băieţii noştri ar fi trebuit să o întâlnească pe CSM Bacău 2, dar adversarii nu s-au mai prezentat la Suceava din cauza unor teste pozitive la Covid-19, astfel că punctele vor merge, la „masa verde”, în contul CSM Ploieşti.

Întâlnirea de astăzi i-a revenit echipei mai mature, care a ştiut să profite de experienţa superioară şi să speculeze momentele de slăbiciune ale tinerilor noştri handbalişti. Galaţiul s-a impus la 6 goluri, dar, la fel ca şi în partida de vineri, cu Suceava, se poate spune că diferenţa de pe tabelă a fost cam mare, raportat la ce s-a văzut în teren. Băieţii pregătiţi de Leonard Cristescu şi Alexandru Roibu au început, de data aceasta, bine meciul şi au condus cu 3-2 după 6 minute, dar o serie de cinci goluri consecutive ale gălăţenilor a transformat meciul într-o cursă de urmărire greu de concretizat, până la urmă. Adversarii au stat permanent la 4-5 goluri în faţă, s-au desprins şi mai clar (14-21, minutul 32, 16-24, minutul 36, 22-30, minutul 46) şi, chiar dacă CSM-ul a venit, la un moment dat, la 4 goluri (29-33, minutul 52), finalul le-a aparţinut băieţilor de la Dunăre, care s-au impus cu 38-32.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: Ad. Tănăsescu M. Mihăilescu, M. Ion – P. Albu (14 goluri), Al. Ilie (5), Al. Grigore (3), M. Dragomir (3), B. Năstase (2), R. Iacob (2), L. Ene (1), V. Dincă (1), M. Pleşea (1), Al. Ghiţă şi Al. Niţă.

Din cauza unor accidentări, nu au mai putut evolua astăzi George Stăncioiu şi Flaviu Mereu, doi jucători importanţi la linia de „9 metri”.

Ultimul turneu al acestei faze a campionatului, în care echipele vor avea de susţinut ultimele patru meciuri ale returului, este programat în perioada 18-21 martie 2021.

Primele două clasate în fiecare dintre cele trei serii ale Diviziei A, plus cele mai bune două locuri 3 vor participa la Turneul Final, programat în perioada 16-18 aprilie 2021. De acolo, primele două clasate vor promova în Liga Naţională, iar ocupantele locurilor 3 şi 4 vor susţine meciuri de baraj cu formaţiile de pe locurile 11 şi 12 din Liga Naţională. Dacă o echipă fără drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Naţională, echipe de juniori, CNE-uri, CNOPJ-uri) se va situa pe unul dintre primele trei locuri ale unei serii, clasamentul acesteia se va reface fără rezultatele formaţiilor în cauză.

Galerie foto: