Victorie importantă, astăzi, în „Olimpia”, pentru echipa de baschet masculin: 80-66 cu CSU 2 Sibiu!

Victorie importantă, astăzi, în „Olimpia”, pentru echipa de baschet masculin: 80-66 cu CSU 2 Sibiu!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a câştigat, astăzi, cu 80-66 (21-13, 15-25, 18-21, 26-7), meciul cu BC CSU 2 Sibiu, disputat în Sala Sporturilor Olimpia, în cadrul celui de-al doilea turneu al sezonului 2020-2021.

Având în faţă un adversar extrem de bine pregătit, dar venit, e drept, după un tur de forţă reprezentat de cele trei meciuri susţinute în două zile (sâmbătă şi duminică), băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan, Eugeniu Melnic şi Robert Munteanu au ştiut să profite de plusul de experienţă şi de prospeţime şi au făcut diferenţa în ultimul sfert al partidei. Primele trei secvenţe au stat sub semnul echilibrului, cu suişuri şi coborâşuri de fiecare parte, normale, oarecum, în condiţiile în care ambele staff-uri au rulat loturile avute la dispoziţie. CSM Ploieşti a condus cu 21-13 după primele 10 minute, dar sibienii şi-au adjudecat următoarele două sferturi şi păreau să fi făcut un pas spre victorie, pornind în ultimul act de la 59-54.

„Zona” propusă de băieţii noştri le-a încurcat, însă, socotelile, iar inspiraţia lui Andrei Damian, care a înscris trei „triple” consecutive în primele minute ale ultimului sfert, a răsturnat rapid situaţia. După un „run” de 11-0, s-a ajuns la 65-59 pentru CSM Ploieşti, moment din care oaspeţii şi-au pierdut reperele şi, fără oameni cu experienţă în echipă, nu au mai putut să revină în meci. Parţialul de 26-7 a dus, poate, la un verdict prea drastic pentru o partidă jucată, timp de 30 de minute, de la egal la egal, însă plusul de experienţă arătat de principalii marcatori ai echipei noastre a fost decisiv de această dată.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: A. Damian (26 puncte, 6×3), V. Ene (18, 1×3), M. Ianuli (13), A. Carabulea (12), Al. Chirilă (6), M. Comănescu (3), C. Dumitru (2), O. Iancu, H. Scărlătescu, C. Velcea, L. Dănescu şi A. Rogozanu.

Băieţii au un bilanţ de trei victorii din tot atâtea partide disputate şi au programat următorul turneu stagional în perioada 13-14 martie.

Galerie foto: