Sala „Olimpia” găzduieşte debutul echipei de handbal juniori 3 în noul sezon!

Sala „Olimpia” găzduieşte debutul echipei de handbal juniori 3 în noul sezon!

În această săptămână, este rândul echipei de handbal juniori 3 a clubului să debuteze în noul sezon, elevii Ramonei Ştefan făcând parte din Seria D, ale cărei meciuri se dispută, începând de mâine, chiar în Sala Sporturilor Olimpia, din Ploieşti.

Plecată la drum cu şase formaţii, grupa a rămas, cel puţin pentru acest prim turneu, fără două dintre combatante, ACS Romanaţi Sport Caracal anunţând încă de săptămâna trecută că nu poate participa, iar CSŞ Târgovişte fiind nevoită să declare chiar astăzi forfait, din cauza unor probleme cu rezultatele testelor Covid-19.

Drept urmare, programul a tot fost ajustat şi refăcut, în acest moment ştiindu-se că turneul va debuta mâine şi va dura doar trei zile, în loc de cinci, cum era planificat iniţial. La fel, se mai ştie programul zilei de mâine, HC Junior BB Buzău – CSM Ploieşti, de la ora 11.00 şi CS Olimpic Mizil – ACS Academia Junior Ploieşti, de la ora 13.40, fiind de aşteptat ca Federaţia Română de Handbal să anunţe în această seară programul de joi şi vineri.

Lotul de jucători pe care Ramona Ştefan mizează în acest prim turneu este următorul: Denis Ştefan, Bogdan Nuţă (portari); Denis Radu, Antonio Muşoiu, George Badea, Teodor Stoica, Luca Constantin, Matei Sbîrnău, David Constantin, Adalberto Voicu, Mihai Crăciun, David Pioaru, Ştefan Vîlcu, Bogdan Bondarenco, Rafael Floroiu, Andrei Dumitrache, Marian Ion Iliescu, Andrei Grigore (jucători de câmp).

Ca şi în cazul competiţiei feminine, care a debutat săptămâna trecută, FRH a schimbat, în acest sezon, o serie de reguli la nivelul juniorilor 3, în sensul că meciurile sunt împărţite în trei reprize a câte 20 de minute fiecare, iar în prima echipele trebuie să joace în doar cinci jucători de câmp. Sistemul de punctaj este, şi el, uşor diferit faţă de anii anteriori, oferindu-se două puncte pentru victoria finală, precum şi câte un punct pentru fiecare repriză câştigată.

Turneul al 2-lea al Fazei Grupelor Geografice va avea loc în perioada 10-14 martie 2021. Primele trei clasate în fiecare serie se califică pentru Grupele Valoare.