Echipa de handbal seniori a CSM Ploieşti, victorie clară cu CSM Bacău 2: 38-32!

Echipa de handbal seniori a CSM Ploieşti, victorie clară cu CSM Bacău 2: 38-32!

Componenţii echipei de handbal seniori a CSM Ploieşti au trecut peste dezamăgirea ratării unui rezultat bun la debutul în noua ediţie a Diviziei A (eşecul la limită suferit, ieri, în faţa celor de la CSU din Suceava 2, scor 24-25) şi au reuşit să câştige clar, astăzi, cu 38-32 (18-13) meciul cu CSM Bacău 2, contând pentru etapa a 2-a a Seriei A, ale cărei partide se joacă în Sala „Mihai Viteazul”, din Turda.

Având în faţă o formaţie bazată, la rându-i, pe jucători tineri, băieţii conduşi la acest turneu de Leo Cristescu şi-au făcut rapid meciul uşor: adversarii au deschis scorul, dar, imediat, băieţii noştri s-au desprins la 3-1 (min. 6), 5-2 (minutul 7) şi 8-4 (minutul 13). A fost momentul din care meciul a stat, practic, într-o marjă de 5-7 goluri în favoarea ploieştenilor, pe fondul unui handbal mai liber practicat de cele două formaţii, cu goluri multe şi apărări destul de permisive, dovadă şi scorul consemnat la final, 38-32.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: Ad. Tănăsescu, M. Mihăilescu, M. Oprea – N. Nicolae (7), G. Paraschiv (6), P. Albu (6), Al. Pop (5), I. Mirică (4), Ed. Gheorghe (4), R. Floarea (3), R. Iacob (1), C. Ilie (1), V. Păncescu (1) şi M. Iorga. Din cauza unei accidentăru suferite ieri, nu a putut evolua pivotul David Rudai.

Băieţii noştri ar fi trebuit să joace şi mâine, cu CSU Galaţi, dar adversarii nu s-au putut prezenta la Turda, aşa că primul turneu a fost unul doar cu două meciuri pentru CSM Ploieşti.

Eduard Gheorghe, debut în Divizia A la doar 16 ani

Pentru echipa noastră, unul dintre remarcaţii turneului de la Turda a fost chiar cel mai tânăr component al lotului, pivotul Eduard Gheorghe. Sosit în această toamnă de la CSŞ Ploieşti, acolo unde a crescut sub îndrumarea lui Ion Nicolae şi Ciprian Costache, sportivul care are, încă, drept de joc la juniori 2 nu a avut emoţii la debutul în Divizia A, înscriind 9 din cele 62 de goluri marcate de formaţia noastră în cele două partide. Ieri, în meciul cu CSU din Suceava 2, a împărţit timpul de joc cu David Rudai şi a marcat toate cele 5 şuturi pe care le-a trimis spre poarta adversă, pentru ca, astăzi, în contextul absenţei lui Rudai, să joace aproape 50 de minute, până când a fost trimis în tribună pentru trei eliminări de „2 minute”, timp în care a înscris de 4 ori, din 5 încercări.

Edy a împlinit 16 ani recent, pe 20 septembrie, şi este şi component al Centrului Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor, de la Bucureşti.