CSM Ploieşti a confirmat participarea în Divizia A de handbal masculin!

CSM Ploieşti a confirmat participarea în Divizia A de handbal masculin!

Federaţia Română de Handbal a făcut primele demersuri oficiale pentru demararea sezonului 2020-2021 al Diviziei A, solicitându-le, în această săptămână, cluburilor cu drept de participare în cel de-al doilea eşalon să confirme sau să decline prezenţa în noua ediţie de campionat.

Astăzi, 30 octombrie, a fost termenul limită impus de FRH, iar CSM Ploieşti a răspuns pozitiv, aşteptând acum ca, în funcţie de numărul de echipe dornice să participe, forul condus de Alexandru Dedu să stabilească sistemul competiţional.

Intenţia federaţiei este să structureze competiţia pe două serii a câte 9-10 echipe şi să se organizeze turnee de mai multe zile în care să se joace 4-5 etape, la fel ca la Liga Zimbrilor, inclusiv cu acelaşi protocol medical, care prevede testări înaintea fiecărui turneu. Există şi varianta organizării mai multor turnee, mai scurte, în weekend-uri, în contextul în care multe echipe au în componenţă elevi sau studenţi, dezavantajul fiind reprezentat de faptul că ar fi necesare testări mai dese, care afectează bugetele echipelor. Primul turneu al băieţilor ar urma să fie organizat în a doua jumătate a lunii noiembrie, însă totul se va decide doar după ce se va şti numărul echipelor înscrise în competiţie.

CSM Ploieşti se va baza cam pe acelaşi lot din sezonul anterior, majoritatea jucătorilor care n-au avut şansa de a participa la turneul final al juniorilor 1 făcând acum pasul spre seniorat.

Totodată, CSM Ploieşti va înscrie echipe în toate competiţiile de juniori fete şi băieţi, mai puţin la nivelul junioarelor 1, federaţia intenţionând ca, şi la nivel juvenil, să meargă pe varianta turneelor, primele fiind preconizate să aibă loc în luna decembrie.