Hipodromul Ploieşti va găzdui Campionatele Balcanice de Cross Country din 2021!

Hipodromul Ploieşti va găzdui Campionatele Balcanice de Cross Country din 2021!

Ploieştiul va figura pe harta atletismului european anul viitor, în contextul în care, pe 6 noiembrie 2021, Hipodromul Ploieşti va fi gazda Campionatelor Balcanice de Cross Country pentru seniori, tineret (U23) şi juniori 1 (U21).

Iniţiativa i-a aparţinut Federaţiei Române de Atletism, al cărei secretar general este coordonatorul secţiei de profil de la CSM Ploieşti, Augustin Iancu, şi a fost îmbrăţişată imediat de ABAF (Association of Balkan Athletic Federations), care a inclus deja evenimentul în calendarul competiţional al anului 2021, publicat pe 13 octombrie 2020.

Va fi cel mai important concurs de atletism organizat vreodată în Ploieşti, reprezentând, totodată, o premieră pentru o întrecere de acest gen: desfăşurarea ei pe un hipodrom activ! Directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu, spune că „propunerea venită din partea Federaţiei Române de Atletism ne-a atras din primul moment şi ne-am dat acordul pentru organizarea unei competiţii de asemenea anvergură pe hipodrom. Din ce am înţeles, e o practică a Asociaţiei Federaţiilor de Atletism din Balcani de a organiza astfel de întreceri pe hipodromuri, însă niciodată nu s-a desfăşurat pe unul activ, ci pe unele dezafectate. Sper să fie un eveniment reuşit şi apreciat de iubitorii atletismului din România şi, în special, din Ploieşti”.

ABAF şi Federaţia Română de Atletism se vor ocupa de configurarea unui traseu care va include atât pista de galop şi pista de trap din incinta hipodromului, cât şi zona din interiorul „ovalului”, cursele de cross country ţinându-se pe o suprafaţă mixtă, cu iarbă, nisip şi diverse obstacole.

Competiţia programată pe 6 noiembrie 2021 va reprezenta criteriu de calificare pentru Campionatele Europene de Cross Country programate pe 12 decembrie 2021, la Torino.

Asociaţia Federaţiilor de Atletism din Balcani are 21 de ţări membre: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Georgia, Grecia, Israel, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, San Marino, Slovenia, Turcia şi Ucraina.