Boxerul Marian Ghinoiu, campion naţional de tineret, la Giurgiu!

Boxerul Marian Ghinoiu, campion naţional de tineret, la Giurgiu!

Boxul amator românesc şi-a reluat oficial activitatea de acolo de unde se oprise la startul pandemiei, mai exact de la… Giurgiu, oraş care găzduia, în luna martie, Campionatul Naţional de Box pentru Tineret, competiţie întreruptă înaintea fazei semifinalelor. Drept urmare, de joi până sâmbătă, trei sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti au fost prezenţi la Giurgiu, doi dintre ei, Marian Ghinoiu şi Cristian Drăgan pentru a… continua ceea ce începuseră în martie, ei fiind calificaţi în semifinale, iar un al treilea, Iulian Dumitrescu, retras atunci din turneu din cauza unei accidentări, doar pentru a-şi continua pregătirea sub comanda lui Titi Tudor.

Dintre cei doi sportivi care aveau deja bronzul asigurat, Marian Ghinoiu a fost cel care a reuşit să meargă până la capăt şi, după încă două victorii obţinute la Giurgiu, să devină campion naţional de tineret al categoriei „49 kg”. Celălalt, Cristian Drăgan (60 kg), a pierdut în semifinale în faţa sportivului care avea să devină campion, aşa că se întoarce acasă cu medalia de bronz.

În acelaşi interval, Federaţia Română de Box a programat, tot la Giurgiu, şi finalele Campionatului Naţional „U22”, iar CSM Ploieşti a avut doi sportivi prezenţi la competiţie, pe George Dumitrescu şi pe Răzvan Mihai. Primul dintre cei doi nu a boxat însă, întrucât federaţia a decis ca toţi componenţii lotului olimpic să fie menajaţi în perspectiva unui turneu la care aceştia urmează să participe în curând. În schimb, Răzvan Mihai a avut evoluţii foarte bune în limitele categoriei „60 kg” şi a reuşit să cucerească medalia de argint.

Sportivii au fost însoţiţi la Giurgiu doar de coordonatorul secţiei, Titi Tudor, în condiţiile în care Adrian Pârlogea a rămas la Ploieşti pentru a continua pregătirea cu juniorii clubului, care vor participa, în perioada 12-17 septembrie, la Finalele Campionatelor Naţionale de juniori, de la Târgu Jiu.

Galerie foto: