Atletul Rareş Toader, campion balcanic de seniori la „aruncarea greutăţii”!

Atletul Rareş Toader, campion balcanic de seniori la „aruncarea greutăţii”!

Trei atleţi ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Rareş Toader, Petre Rezmiveş şi Mihai Vasiliu, au făcut parte din lotul de 64 de sportivi care a reprezentat România la cea de-a 73-a ediţie a Campionatului Balcanic pentru Seniori, competiţie care a avut loc ieri şi astăzi la Cluj-Napoca, în organizarea Federaţiei Române de Atletism.

Cei trei au reuşit să contribuie cu câte o medalie la bilanţul final al „tricolorilor” (29 de medalii), interesant fiind că fiecare a obţinut câte un „metal” diferit: Rareş Toader a cucerit aurul la „aruncarea greutăţii”, Mihai Vasiliu a obţinut argintul cu ştafeta de 4×400 metri plat, iar Petre Rezmiveş a luat bronzul în proba de ştafetă 4×100 metri plat.

Rareş Toader a devenit, în sesiunea a 2-a de ieri, primul campion balcanic al României, după ce s-a impus în proba de „aruncarea greutăţii” cu o performanţă de 19.44 metri. Sportivul clubului nostru a avut o aruncare cu doar 2 centimetri mai bună decât cea a medaliatului cu argint, ucraineanul Ihor Musiienko (19.42 metri). Pe locul al treilea s-a clasat bosniacul Kemal Mesic (19.19 metri).

În aceeaşi sesiune, Petre Rezmiveş a făcut parte din ştafeta de 4×100 metri a României care a obţinut medalia de bronz (40.55 secunde), după Turcia (39.63 secunde) şi Ucraina (39.87 secunde). Sportivul nostru a alergat alături de Cristian Roiban, Marius Tone şi Marian Tănase. El nu a participat în proba de 100 metri plat din cauza unei mici probleme medicale.

În fine, în această seară, Mihai Vasiliu a devenit vicecampion balcanic în proba de ştafetă 4×400 metri plat, alături de Robert Parge, Vlad Dulcescu şi Mihai Pîslaru. Românii au oprit cronometrul după 3:08.28 minute, fiind devansaţi de reprezentanţii Turciei (3:06.35 minute).

La startul competiţiei de pe „Cluj Arena” s-au aflat peste 300 sportivi din 12 ţări.