Debut cu victorie pentru echipa de baschet fete „U14”, la turneul final al campionatului!

Debut cu victorie pentru echipa de baschet fete „U14”, la turneul final al campionatului!

Echipa de baschet fete „U14” a CSM Ploieşti a debutat, astăzi, cu o victorie la Turneul final al campionatului, găzduit de terenurile din incinta Parcului Municipal Ploieşti. Sportivele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu s-au impus cu 58-54 (8-6, 14-9, 22-20, 14-19) în faţa celor de la ACS Rookies Oradea, la capătul unui meci care a început dimineaţă, la ora stabilită, 8.45, şi s-a încheiat… după-amiază târziu, aproape de ora 17.00. „De vină” a fost vremea, care le-a jucat o festă organizatorilor: primele partide ale zilei au început pe soare strălucitor, dar, în scurt timp, ceaţa a acoperit zona de vest a oraşului, iar umiditatea a transformat suprafaţa de joc în… patinoar, determinându-i pe oficialii celor trei meciuri ce se desfăşurau simultan să oprească „joaca”, amânând-o pentru ora 16.15.

Pe terenul 1, unde jucau fetele noastre, scorul era în acel moment 41-33 pentru CSM Ploieşti, cu 65 de secunde de joc rămase din sfertul al treilea al întâlnirii cu orădencele. Totul, după o primă repriză cu multe ezitări de ambele părţi – cele mai bine de 6 luni scurse de la ultimele meciuri oficiale, dar şi dificultăţile de adaptare la jocul în aer liber fiind elemente care şi-au pus amprenta asupra jocului fetelor – şi un sfert al treilea cu mai multe realizări de ambele părţi, dar la fel de echilibrat ca primele două.

„Sesiunea” de după-amiază a început bine pentru fetele noastre, care s-au desprins la 44-33 după o „triplă” a Dariei Tănase, dar oaspetele n-au renunţat şi, graţie unei agresivităţi defensive ce a întrerupt în dese rânduri schemele CSM-ului şi unei eficienţe bune din afara semicercului, au rămas în meci. Talia superioară le-a oferit, însă, elevelor Loredanei Munteanu şansa unor puncte mai uşoare din spaţiul de „3 secunde”, aşa că zbaterea orădencelor s-a dovedit, într-un final, inutilă, tabela indicând 58-54 în favoarea Ploieştiului la finele celor 40 de minute de joc.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: Karina Munteanu (20 puncte), Daria Tănase (15, 3×3), Ioana Savu (7, 1×3), Daria Iordăchescu (7), Agnes Zane (6), Cristina Grigore (2), Alexia Dedu (1), Andreea Dumitru, Alexia Apostolache, Daria Trican, Natalia Belhamra şi Olivia Sandu.

Cele două „sesiuni” ale partidei de astăzi pot fi urmărite aici: partea I şi partea a II-a.

În celălalt meci din Grupa B, ACS Dan Dacian Bucureşti – ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti 51-33.

Mâine, de la ora 11.15, CSM Ploieşti joacă, pe Terenul 3, cu ACS Champions Bucureşti. În cealaltă partidă, se vor întâlni ACS Dan Dacian Bucureşti şi ACS Rookies Oradea.

Accesul spectatorilor la meciuri este interzis.

Turneele de la Ploieşti sunt organizate de Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti.

Galerie foto: