Atleţii Rareş Toader şi Petre Rezmiveş sunt campioni naţionali de seniori!

Atleţii Rareş Toader şi Petre Rezmiveş sunt campioni naţionali de seniori!

Vineri şi sâmbătă, „Cluj Arena” a fost gazda Campionatelor Naţionale de atletism în aer liber pentru seniori şi tineret (U23), prilej pentru sportivii de la CSM Ploieşti să intre în posesia de două titluri de campioni la seniori şi a unuia de vicecampion la „tineret”.

Favorit în proba de „aruncarea greutăţii”, Rareş Toader şi-a respectat statutul şi s-a impus fără să forţeze cu o performanţă de 18.76 metri, cu 39 de centimetri mai bună decât a următorului clasat, Marius Musteaţă, de la CSU Suceava.

Campion naţional de seniori a devenit şi Petre Rezmiveş, în proba lui favorită, „100 metri plat”, sportivul pregătit de Augustin Iancu şi Robert Munteanu reuşind să se impună în finală cu 10.71 secunde, în faţa lui Valentin Tănase (10.74 secunde) şi Gabriel Tone (10.77 secunde), ambii de la CSM Oneşti.

Cea de-a treia medalie i-a revenit, sâmbătă, lui Mihai Vasiliu, care a devenit vicecampion naţional de tineret în proba de 400 metri garduri, cu o performanţă de 55.33 secunde. În ierarhia seniorilor, rezultatul obţinut l-a situat doar al patrulea, el ratând bronzul pentru doar 9 sutimi de secundă.

În primii 8 au mai fost Pricopie Cristina (7) şi Joinel Jasmine (8) la „100 metri plat”, Constantin Andonii (7, seniori) şi Alexandru Geamănu (8, tineret) la „400 metri”.

Galerie foto: