Atleţii de la CSM Ploieşti, opt medalii obţinute la Campionatele Internaţionale ale României!

Atleţii de la CSM Ploieşti, opt medalii obţinute la Campionatele Internaţionale ale României!

În weekend, atleţii de la CSM Ploieşti au participat la Campionatele Internaţionale ale României „Iolanda Balaş Soter”, competiţie organizată, sâmbătă şi duminică, pe „Cluj Arena”. Sportivii pregătiţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu au avut, din nou, evoluţii bune, ei reuşind să intre în posesia a opt medalii – două de aur, trei de argint şi trei de bronz – precum şi a locului al 3-lea în topul celor mai bune performanţe din concurs.

Sâmbătă, în prima zi a competiţiei, sportivii de la CSM Ploieşti au cucerit şase medalii, câte două din fiecare metal: Rareş Toader şi Petre Remiveş au obţinut aurul la aruncarea greutăţii, respectiv 100 de metri plat, Mihai Vasiliu şi Teodora Iancu au luat argint la 400 metri plat, respectiv săritura în înălţime, iar Constantin Andonii şi Jasmine Joinel au cucerit medaliile de bronz la 400 metri plat, respectiv 100 metri plat.

Prima probă a întrecerii de la Cluj a adus şi cea dintâi medalie de aur pentru CSM Ploieşti, Rareş Toader reuşind să se impună fără probleme în proba de aruncarea greutăţii, cu o performanţă de 19.71 metri. „M-am simțit foarte bine azi (n.a. – sâmbătă) la Cluj. Sunt fericit că am aruncat peste 19.50. E un obiectiv îndeplinit! Sunt pe un drum bun și acum mă gândesc la Campionatele Balcanice”, a declarat Rareș pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism. El a fost urmat de Marius Vasile (CSŞ C. Istrati Câmpina – 15.15 metri) şi Andrei Poci (LPS Baia Mare – 11.43 metri).

Celălalt „aur” a fost obţinut de Petre Rezmiveş, în proba de 100 de metri plat. După ce nu a forţat în serii, fiind al doilea, cu 10.89 secunde, după Andrei Neagoe (10.80 secunde), sportivul nostru şi-a arătat adevărata valoare în finală, când a oprit cronometrul după 10.73 secunde, fiind cu două sutimi mai rapid decât acelaşi Andrei Neagoe (10.75 secunde).

Medaliile de argint au fost cucerite de cel mai recent transfer al secţiei de atletism a CSM Ploieşti, Mihai Vasiliu, care a fost al doilea în proba de 400 metri plat, cu timpul de 48.53 secunde (după Robert Parge – 47.39 secunde), şi de Teodora Iancu, a doua la săritura în înălţime, cu o performanţă de 1.55 metri (după Florentina Budică – 1.70 metri).

În fine, medaliile de bronz ale zilei de sâmbătă le-au revenit lui Constantin Andonii, în proba de 400 metri plat, cu timpul de 48.59 secunde, şi Teodorei Jasmine Joinel, care a fost a 3-a în proba de 100 metri plat, cu timpul de 13.35 secunde. O performanţă notabilă a reuşit şi Alexandru Geamănu, cel care a fost al 4-lea la 400 metri plat, cu timpul de 49.10 secunde.

Duminică, sportivii pregătiţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu au obţinut alte două medalii, ambele în proba de 400 metri garduri, prin Florin Nica – argint, cu 60.87 secunde şi David Năstase – bronz, cu 61.93 secunde.

Clasări bune au mai avut Mihai Vasiliu – locul al 5-lea la 800 metri, cu 1:53.18 minute, şi Constantin Andonii – locul al 7-lea la 200 metri, cu 22.19 secunde.

Mai trebuie menţionat că Rareş Toader a fost premiat şi pentru a treia performanţă overall din concurs, reuşita de 19.71 metri aducându-i 1103 puncte şi oferindu-i şansa de a prinde podiumul, după Bianca Ghelber (SCM Bacău/Steaua – 72.09 metri la aruncarea ciocanului, performanţă ce i-a adus 1127 puncte) şi Camelia Gal (CSU Cluj-Napoca – 52.01 secunde la 400 metri plat, performanţă graţie căreia a acumulat 1126 puncte).

Campionatele Internaţionale ale României au reprezentat ultima repetiţie a atleţilor dinaintea Campionatelor Naţionale de Seniori, ce vor avea loc, peste două săptămâni, tot pe „Cluj Arena”.

Galerie foto: