Veşti bune de la federaţie: vor fi turnee finale şi în baschetul juvenil!

Veşti bune de la federaţie: vor fi turnee finale şi în baschetul juvenil!

Întrunit, ieri, în videoconferinţă, Comitetul Director al Federaţiei Române de Baschet a stabilit modul în care se va încheia sezonul 2019-2020 la toate categoriile de vârstă, vestea îmbucurătoare fiind că sectorul juvenil va avea parte de Turnee finale, cel mai probabil în luna august. Dacă, la nivel de seniori, federaţia condusă de Horia Păun a optat pentru „încetarea sezonului competiţional 2019-2020 al LNBM, LNBF şi Liga I,… fără decernarea titlurilor de campioană naţională”, în schimb, la nivel de juniori, a decis că vor fi organizate turnee finale în această vară, orientarea fiind pentru luna august.

Iată cum sună decizia Comitetului Director al FRB: „3. Se aprobă cu 13 voturi „pentru” şi o abtinere modificarea Regulamentelor Specifice ale Campionatelor Nationale de juniori. Astfel, toate Campionatele Naţionale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 şi U20) se vor relua prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe (eventual înlocuirea, conform clasamentului, a echipelor care nu pot participa, cu echipe de pe locurile următoare). Având în vedere restricţiile referitoare la evenimentele sportive desfăşurate în sălile de sport, există posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori şi pe terenuri în aer liber. În conditiile în care reglementările legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate Turneele Finale ale Campionatelor Naţionale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfăşura în luna august 2020”.

Din cele două echipe de junioare înscrise de CSM Ploieşti în această ediţie de campionat, doar fetele de la „U14”, pregătite de Loredana Munteanu, sunt clar calificate la Turneul final, cele 12 victorii şi 4 înfrângeri înregistrate în turneele sezonului situându-le între primele patru formaţii de la această categorie de vârstă. În schimb, la „U15”, situaţia e ceva mai complicată şi va trebui să fie lămurită de federaţie, elevele Corinei Savu aflându-se în luptă pentru locul al 4-lea în una dintre cele două grupe de la categoria lor de vârstă. Cum, s-a spus că la Turneul final vor merge cele mai bune opt echipe, este de văzut cum se va stabili ocupanta locului al 4-lea în Grupa 2, în care CSM Ploieşti (locul 5) şi CSŞ Nr. 5 Bucureşti (locul 4) aveau de dat bătălia decisivă în ultimul turneu stagional. Situaţia este complicată şi în Grupa 1, în care trei formaţii (CSM Târgu Mureş, CSŞ Gloria Arad şi CSŞ Gheorghieni) se luptau pentru locul al 4-lea.