Federaţia Română de Handbal a decis astăzi: se joacă turnee finale la juniori!

Federaţia Română de Handbal a decis astăzi: se joacă turnee finale la juniori!

Întrunit, astăzi, în ședință online, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a luat o serie de decizii referitoare la modul în care se va încheia ediţia de campionat 2019-2020 atât la seniori, cât şi la juniori.

Astfel, dacă sezonul 2019-2020 al Ligii Zimbrilor şi al Ligii Florilor va fi „îngheţat” fără a se acorda titlurile de campioană, în schimb, la nivel de juniori, se intenţionează organizarea direct a Turneelor finale, chiar dacă mai erau de disputat meciuri din Grupele Valoare. Tot ce s-a mai stabilit vizavi de sectorul juvenil este că turneele vor avea loc la 30 de zile de la momentul în care se vor redeschide sălile, pentru ca sportivii să se poată antrena specific, context în care e clar că debutul lunii iulie este cea mai optimistă variantă. Modul în care se vor organiza turneele la fiecare categorie va fi stabilit în perioada următoare.

Din perspectiva CSM Ploieşti, o singură echipă, cea de juniori 1, va participa la turneul final. Cealaltă formaţie care avea ceva speranţe după precedenta variantă avansată de federaţie, cu turnee semifinale, este cea a junioarelor 3. La această categorie de vârstă, campionatul s-a întrerupt înaintea debutului Grupelor Valoare, iar FRH vorbea în 22 aprilie despre mai multe variante, între care erau şi două cu turnee semifinale, la care elevele lui Robert Comendant ar fi avut drept de participare. Acum, însă, s-a stabilit că se vor organiza doar turneele final, caz în care fetele noastre nu vor participa, urmând să fie prezente, probabil, cele 8 câştigătoare ale grupelor geografice.

La juniori 1, în schimb, lucrurile sunt clare: băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu vor merge la Turneul final din postura de ocupanţi ai primei poziţii din Grupa Valoare 2. În principiu, la nivel de J1, vor merge la Turneul final primele două clasate din cele trei Grupe valoare, plus cele mai bune două formaţii de pe locul al 3-lea: CSM Reşiţa, CSŞ 2 Baia Mare şi AHC Potaissa Turda (Grupa 3), CSM Ploieşti, AHC Dobrogea Sud Constanţa J1 şi CSM Bucureşti (Grupa 2) şi CSU din Suceava şi CSŞ Dinamo Braşov (Grupa 1).