Şahiştii de la CSM Ploieşti participă, sâmbătă, la un turneu de pregătire online!

Şahiştii de la CSM Ploieşti participă, sâmbătă, la un turneu de pregătire online!

Aşa cum spuneam şi într-un articol anterior, secţia de şah a Clubului Sportiv Municipal este, poate, cel mai puţin afectată în această perioadă, platformele online ajutându-i pe sportivii pregătiţi de Petre Grigore să se antreneze în condiţii cât de cât apropiate de cele obişnuite.

Mai mult decât atât, la finalul acestei săptămâni, ei vor putea participa şi la un turneu pe care coordonatorul secţiei îl va organiza special pentru elevii săi, prin intermediul uneia dintre platformele online de specialitate, www.playchess.com. „După ce ne-am antrenat o perioadă online cu ajutorul skype, am zis că este momentul să le organizez şi turnee de jocuri, pentru că vrem să dezvoltăm şi această zonă a competiţiilor online. Nu ştim când ne vom putea relua antrenamentele şi, mai ales, competiţiile obişnuite, aşa că, momentan, vom apela la aceste turnee online”, spune Petre Grigore. Competiţia programată sâmbătă, la ora 11.00, va fi şi un fel de repetiţie pentru sportivii clubului, antrenorul fiind în discuţii cu cei de la Gloria Buzău şi CSU Ploieşti pentru ca, în curând, să organizeze şi astfel de meciuri amicale între cluburi.

„Deocamdată, sunt zece sportivi care şi-au făcut conturi pe această platformă online, dar vor urma şi ceilalţi, pentru ca la următoarele turnee să participe cât mai mulţi”, a mai spus antrenorul şahiştilor. Cei zece sportivi care vor juca sâmbătă sunt cei mai experimentaţi din club: Marian Sandu, Sergiu Herea, Teodor Szocs, Anamaria Raţă, Andrei Raţă, Antonia Ciapă, Rareş Anghel, Antonia Radu, Ştefan Ţaga şi Irinel Trăilă.

Mai trebuie spus că Federaţia Română de Şah studiază, la rându-i, varianta de a organiza competiţii oficiale cu ajutorul internetului, momentan testând platforma online cu ocazia între meciuri amicale pe care „naţionala” României le-a disputat în compania mai multor ţări.