Izolarea a schimbat obiectivele de pregătire ale sportivilor secţiei de judo!

Izolarea a schimbat obiectivele de pregătire ale sportivilor secţiei de judo!

Sportivii secţiei de judo a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti se antrenează, şi ei, în această perioadă, pe cont propriu, urmând recomandările pe care le primesc din partea antrenorilor. Obiectivele de pregătire au fost modificate de această perioadă de întrerupere a activităţii competiţionale, staff-ul tehnic alegând să insiste asupra pregătirii fizice generale şi specifice, vizând creşterea şi dezvoltarea forţei, rezistenţei, vitezei, mobilităţii şi a îndemânării generale.

Sportivii s-au dotat cu diverse materiale şi echipamente de antrenament de bază – gantere, bare olimpice, discuri, benzi elastice -, iar unii, mai norocoşi în special datorită spaţiului de care dispun, beneficiază şi de saltele de judo sau benzi de alergare. Ca mod de lucru, antrenorii secţiei le transmit sportivilor programul de pregătire, cu ora de începere, dozajul, numărul de exerciţii, de serii, de repetări ori durata anumitor exerciţii, precum şi durata pauzelor ori intensitatea de lucru. În unele cazuri, antrenamentele sunt urmărite online de tehnicieni, dar există şi varianta ca sportivii să-şi înregistreze şedinţele de pregătire şi să le transmită antrenorilor, spre vizionare.

Nu în ultimul rând, tehnicienii poartă discuţii cu elevii lor pe tema alimentaţiei – greutatea fiind un „detaliu” important la judo -, dar şi discuţii de ordin psihologic, nu puţini fiind sportivii care resimt, în această perioadă de izolare, absenţa antrenamentelor comune, alături de colegi.

Galerie foto: