Atletul Rareş Toader pregăteşte la Călimăneşti asaltul pentru Tokyo!

Atletul Rareş Toader pregăteşte la Călimăneşti asaltul pentru Tokyo!

Unul dintre cei mai reprezentativi sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, atletul Rareş Toader (23 ani), s-a „autoizolat” în această perioadă acasă, la Călimăneşti, acolo unde, stând la casă, şi-a putut asigura condiţii cât de cât decente de pregătire. Devenit, în februarie, campion naţional de seniori la aruncarea greutăţii, cu o performanţă de 20.79 metri (personal best), sportivul pregătit de Augustin Iancu nu-şi permite să piardă prea mult din pregătire, mai ales că obiectivul lui este participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost „mutate” anul viitor.

Rareş este la 31 de centimetri de baremul de calificare (21.10 metri), dar se poate considera extrem de aproape de competiţia din Japonia în condiţiile în care al doilea criteriu este situarea între cei mai buni 32 de aruncători din lume, iar el are şanse mari să se numere printre aceştia.

În această perioadă, el efectuează zilnic două antrenamente după un program stabilit împreună cu antrenorul coordonator al secţiei de atletism a CSM Ploieşti, Augustin Iancu, apelând atât la metode mai empirice, pe care le mai vedem prin unele filme, gen ridicarea bolovanilor şi a altor greutăţi improvizate, dar folosind şi materiale mai moderne, precum gărduleţe, mingi medicinale sau haltere. Prin natura probei, este, însă, unul dintre atleţii norocoşi, pentru că pregătirea pe care o poate efectua chiar şi în condiţii de izolare este mult mai apropiată de cea obişnuită, spre deosebire de colegii lui din probele de alergări, de exemplu.

Referitor la principalul lui obiectiv din acest moment, participarea la olimpiadă, Rareş Toader a declarat, recent, într-un interviu acordat site-ului oficial al Federaţiei Române de Atletism, că „amânarea mă avantajează prin prisma vârstei. Până în 2021 voi avea timp să mai acumulez experiență și, cu o pregătire excelentă, voi putea să mă prezint în cele mai bune condiții în fața rivalilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo”. Sportivul a mai menţionat că şi-ar dori foarte mult ca următoarea competiţie importantă, Campionatul European de la Paris, de la finalul lunii august, să nu se amâne, însă o decizie în acest sens va fi luată de Asociaţia Europeană de Atletism pe data de 7 mai.

Galerie foto: