Atletul Rareş Toader, campion naţional la aruncarea greutăţii, cu „personal best”!

Atletul Rareş Toader, campion naţional la aruncarea greutăţii, cu „personal best”!

Atleţii de la CSM Ploieşti au participat, ieri şi astăzi, la Campionatele Naţionale de sală pentru seniori şi tineret, reuşind să obţină un titlu naţional, prin Rareş Toader, şi două titluri de vicecampioni de tineret, prin ştafeta de 4×2 ture şi prin sportivul Alexandru Geamănu, în proba de 400 metri plat.

Competiţia găzduită de Sala de atletism „Ioan Soter”, din Cadrul Centrului Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, din Capitală, a fost una perfectă pentru Rareş Toader, cel care a devenit campion naţional de seniori la aruncarea greutăţii cu o performanţă deosebită, de 20.79 metri. Sportivul pregătit de Augustin Iancu a stabilit, astfel, un nou record personal, îmbunătăţindu-şi precedentul „personal best” cu 19 centimetri.

Titlurile de vicecampioni naţionali de tineret au fost obţinute de Alexandru Geamănu, în proba de 400 metri plat, cu un „personal best” de 50.14 secunde, şi de ştafeta de 4×2 ture, cea care, în formula Alexandru Geamănu, Ovidiu Andrei Burcea, Florin Nica, David Iustin Năstase, a realizat timpul de 3:05.93 minute. Totodată, cei patru băieţi au ocupat poziţia a 4-a în ierarhia seniorilor.

Clasări bune au mai avut Alex Terpezan (locul 4 la 60 metri plat, seniori), Constantin Andonii (locul 5 la 400 metri plat, seniori),  Costin Homiuc (locul 7 la 60 metri plat, seniori), Alexandru Geamănu (locul 7 la 400 metri plat, seniori) şi David Năstase (locul 4 la 400 metri plat, tineret).

Atleţii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu.

Ediţia din acest an a campionatelor naţionale a ajuns la numărul 50 la nivel de seniori şi 37 la categoria „tineret”.

Galerie foto: