Echipa de handbal juniori 1, victorie clară la debutul în Grupa Valoare 2!

Echipa de handbal juniori 1, victorie clară la debutul în Grupa Valoare 2!

Echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti a făcut, astăzi, un prim pas spre Turneul Final al campionatului câştigând de o manieră categorică, 38-20 (20-7), meciul cu CSŞ Călăraşi, din prima etapă a Grupei Valoare 2.

Conştienţi că pentru a prinde primele două poziţii ale grupei sau, în cel mai rău caz, a avea punctaj suficient pentru a merge şi de pe locul al 3-lea la Turneul Final, trebuie să câştige în primul rând meciurile aparent uşoare, elevii lui Silviu Stănescu nu le-au dat nicio şansă adversarilor. Au început tare şi au făcut o primă repriză aproape perfectă, atât în atac, cât şi în defensivă, cele 20 de goluri marcate în primele 30 de minute, precum şi faptul că, până în minutul 23, oaspeţii înscriseseră doar două goluri, stând mărturie în acest sens. A fost 5-2 în minutul 9, după care a venit o serie de 9 goluri consecutive pentru CSM Ploieşti, tabela indicând 14-2 cu 7 minute înainte de pauză. Evident, restul a fost antrenament, în multe momente jocul semănând cu unul între categorii diferite de vârstă, fapt ce i-a oferit tehnicianului nostru şansa de a-i folosi şi pe jucătorii care evoluează mai puţin în meciurile importante.

A fost diferenţă de 18 goluri la final, iar pentru băieţi urmează, peste două săptămâni, în deplasare, un alt adversar aparent facil, LPS I. Balas Soter Buzău, numai bun pentru a pregăti derbiul seriei, cu AHC Dobrogea Sud Constanţa J1, programat la Ploieşti, pe 7 martie.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: M. Oprea, Ad. Tănăsescu, Cr. Ioniţă – P. Albu (7 goluri), I. Mirică (4), G. Paraschiv (4), D. Rudai (4), I. Mereu (4), Al. Pop (4), R. Floarea (4), V. Bolborici (3), N. Nicolae (2), R. Iacob (2).

Clasamentul Grupei Valoare 2 este condus de AHC Dobrogea, cu 15 puncte, urmată de CSM Bucureşti şi CSM Ploieşti, cu câte 12 puncte fiecare.

Şi echipa de handbal junioare 3 a jucat deja în acest weekend, reuşind să câştige fără probleme meciul susţinut vineri seară, în Sala „Tel George Junior”, în compania celor de la ACS Academia Junior Ploieşti. Elevele lui Robert Comendant s-au impus cu 44-13 (22-5) în faţa ultimei clasate în Seria D şi au ajuns la un bilanţ de 15 victorii, o remiză şi două înfrângeri în acest sezon. În etapa următoare, fetele noastre vor sta.

Astăzi, şi-au încheiat evoluţia în prima fază a campionatului şi junioarele 2, care au pierdut cu 50-22 (25-7) pe terenul primei clasate în Seria D, CSM Corona Braşov. Fetele ocupă locul al 4-lea în clasament şi vor merge în Grupa Speranţă, acolo unde vor întâlni formaţiile ce vin din Grupa C – CSU Ştiinţa Bucureşti, CS Rapid Bucureşti şi ACSO Viitorul Pantelimon – primul meci fiind programat încă din weekend-ul următor. FRH urmează să anunţe programul competiţional al Grupelor Speranţă de la J2.

Galerie foto, Juniori 1: CSM Ploieşti – CSŞ Călăraşi 38-20 (20-10)